Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka.Der) Antalya Temsilciliği siyasi etkinliklerine ara vermiyor. Kadının siyasette etkili yer edinmesini ve etkin rol oynamasını hedefleyen Ka.Der, üyeleri ve kadın adaylarıyla siyasete aralıksız devam ediyor.

Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) yapılan toplantıda, siyasi partiler, meslek ve sivil toplum örgütlerinin çeşitli kademelerinde görev yapan, aday olan kadınlar karşılaştıkları zorlukları anlattı. KA.DER Başkanı Uğur Karaca, kadınların politikada aktif katılmalarını desteklemek ve politikada halen mücadele veren kadınlara bir yol haritası sunmak üzere çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Amaçlarının seçimle ve atamayla gelinen tüm karar mekanizmalarındaki kadın sayısını artırmak olduğunu belirten Uğur Karaca, KA.DER'in bu doğrultuda seçim öncesi dönemlerde birçok eğitimler verildiği, adaylara da seçim kampanyası süresince mentorluk desteği sağlandığını kaydetti.

Her seçim öncesi seçilmiş, atanmış ve seçilememiş ancak seçim arenasında engin deneyimler edinmiş kadınlar ve STK temsilcileriyle ortak akıl oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Karaca, "KA.DER'in seçim stratejilerini yaşadığımız şehirde en kapsamlı biçimde geliştirerek hayata geçirebilmeyi ve yönetim kademelerinde daha çok kadın sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Çünkü erkek yöneticilerin çoğunlukta olduğu siyasi partilerde, kadın adayların seçilebilir sıralarda yer bulamayacağı kesinleşmiştir" dedi.

Uğur Karaca, 18-25 arası gençlere yönelik lider kadın siyasetçi eğitimi içeren bir projenin de başlatılacağını kaydetti.

Ka.Der Antalya Başkanı Uğur Karaca; Ka.Der’le birlikte siyasetteki kota haklarının daha etkin hale geldiğini, siyasetle ilgili olmayan STK’ların bile kadının siyasi temsil hakkının verilmesini desteklediğini belirtti.


Toplantıya Antalya’nın seçilmiş ve atanmış kesimlerinden katılım yoğundu.

resim899870

resim569346

resim431522

Banu Barlas


Kaynak: Banu Barlas