Samut AŞ Antalya'nın dört bir yanında yatırımlarına devam ediyor. Recidence'larıyla ve birbirinden güzel görselliğe sahip yapıtlarıyla sadece Antalya'da değil, Türkiye'de marka haline gelen Samut AŞ, kalite ve sağlamlık konusunda da son derece iddialı.

Görsellikten çok sağlamlığa önem verdiğini belirten Samut AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut: " İnşaat kalitesinde ki en önemli unsur, sağlam temel, yalıtım, demir ve beton kalitesidir... güvenliğiniz ve konforunuz bizim için önemli. " dedi ve ekledi; " Demir ağlarla örüyoruz..."

resim202677

Samut AŞ tarafından Antalya’da yapımına hızla devam edilen Samut Comfort City projesi, kalite ve sağlamlık kategorisinde bölgesine örnek teşkil ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Samut Comfort City şantiye alanına yaptığı ziyarette "Buralara Samut Geldiyse Kalite de Gelmiştir" ifadelerini kullanarak kaliteye dikkat çekmişti. Proje depreme dayanıklı radye temel sistemi ve C35 beton kullanımıyla Türkiye’nin önde gelen gökdelenlerini gölgede bıraktı.

resim664735

Antalya Suphi Türel Caddesi’nde yapımı devam eden Samut Comfort City projesi, takdir toplayan mimari yapısı, site özellikleri ve uluslararası statülere sahip işletme ve cazibe birimlerinin yanı sıra kalite ve sağlamlık alanında da örnek bir model haline geldi. İnşa edildiği Suphi Türel Caddesi bölgesine üst düzey bir canlılık ve artı değer getiren dev proje, 87 daire ve 6 bloktan oluşuyor. Ayrıca 2 blok iş merkezini de içerisinde barındıran Samut Comfort City, 12.080 metrekare alan üzerinde 35.000 metrekarelik inşaat alanına sahip durumda.

resim465031

Bölgeye getirdiği hareketlilik ile büyük rağbet gören proje hakkında konuşan Samut AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Samut her şeyden önce insan hayatına endeksli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek şu ifadelerde bulundu: “22 yıllık sektör kariyerimizde daha önce hayata geçirdiğimiz 51 projede olduğu gibi, Samut Comfort City projemizde de önceliğimiz insan hayatı oldu. Bugün Türkiye’nin önde elen ve 54, 42, 39 katlı gökdelenler ile aynı kalitede bir temele sahip durumdayız. Depreme dayanıklı radye temel ve C35 beton kullanmamız insan hayatına verdiğimiz değeri gösteren unsurlardır.”

C35 Beton Nedir?
Santimetrekaresi 325 kilo yüke dayanabilen beton anlamına gelir. Eğer binanız bu betonla yapılmışsa; depremden korkmayın. Günümüzde en çok kullanılan beton türü, C35'in bir altındaki C30'dur. Samut Comfort City projesinde ise C35 beton kullanılmıştır.

resim507204



Kaynak: Banu Barlas