Antalya Valiliğine Alanya’da zehirlenen kedilerle ilgili dilekçe vermek için kedi maskeleriyle giden doğasever-hayvan severlere valilik kapısında polisler engel oldu.

Kediler de OHAL KAPSAMINDA
Kedi maskeleriyle valiliğe dilekçe vermek için girmeye çalışanlara polis “OHAL var, böyle içeri giremezsiniz” dedi. Hayvan severler, “kediler insan gibi dilekçe yazamaz, bugün dilekçeyi kediler veriyor, kedileri niye içeri almıyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Kapıda uzun süre tartışma devam etti. Sonunda hayvan severler“OHALI ÇOK ABARTMIŞSINIZ, KEDİLERE DE Mİ OHAL? “dediler.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILMASINA DA İZİN VERİLMEDİ
Hayvan severler valiliğe verilecek dilekçeyi basınla paylaşmak istedi, polis “İZİN ALIN” dedi. İzin için zamanları olmadığını, kedilerin katilinin bir an önce bulunmasını istediklerini belirten hayvan severler, polisin bu kadar engel çıkarmasını anlamsız bularak, “polis kedileri insan yerine mi koydu, yoksa kedileri de mi sıkıyönetimi aldı?” diyerek maskesiz içeri girip dilekçeyi verdiler.

BASIN RÖPORTAJ YAPTI
Bütün bu olup bitenlerden sonra, basın mensupları hayvan severler röportaj yaptı.

resim123878

VALİLİĞE VERİLEN DİLEKÇE ÖRNEĞİ:
VALİLİK MAKAMINA
ANTALYA
Konu: Alanya’da öldürülen kedilerin faili bulunsun, hapis cezası verilsin
Sokak hayvanları devlet güvencesindedir ve Alanya’da devletin güvencesinde bulunan sokak hayvanlarında sık sık ölümler yaşanmaktadır. Bu ölümler kedilerin zehirlenmesi, naftalinlenmesi, uyutulması vb gibi sorunlar olarak gündeme gelmektedir.

Son olarak Alanya Mahmutlar Mah. Aydın sokakta, çöp kutularına yakın noktada, hayvanlar zehirlenmiş ve ilk yerde 9 adet, bir başka noktada 14 adet, bir başka yerde 30 adet ve ikinci gün de de yine 4 adet halkın bulduğu ölü kedi bulunmuştur.

Kedilerin yanında bir köpeğin de zehirlendiği, mahallelinin yardımıyla zehirlenen köpeğe yoğurt yedirilerek kurtarıldığı bilgisi gelmiştir.

Mahallelinin, yaşadıkları olaydan rahatsızlık duyması sonucu yaptıkları araştırmada, et parçaları dağıtan birini güvenlik kameralarında görerek jandarmaya haber vermiş ve jandarmada o kişinin ifadesi alınmıştır. Kişi şu an serbest bırakılmış durumdadır…

Mahmutlar’da yaşanan olayda dikkat çeken hususlar şunlardır.
Bölge halkı hızla yetkililere haber vermesine rağmen yetkililer geç gelmişlerdir. Geç gelindiği için kurtulabilecek hayvanlara müdahale edilme imkanı ortadan kalkmış durumadır.

Bölge halkı belediyeyi saat 12.00’de bilgilendirmesine rağmen, ekipler saat 16.00’dan sonra gelmiştir. Üstelik olay yerine belediye ekipleri veteriner hekim olmadan gelmiştir.

Ölen kediler olay yerinden alındıktan sonra otopsi yapılmamış ve direk gömülmüşlerdir. Bölge halkı, belediye ekiplerinin zehirli tavuk eti bulunan poşetleri alıp, bunları direk olarak çöpe attıklarını söylemektedir.
İlgili kurumlar gerekeli delilleri yerinden almamış; ikinci gün bölge halkı bulduğu delilleri, yeni buldukları ölü hayvanları ve buldukları zehirli et parçalarını İlçe Tarım Müdürlüğüne kendileri teslim etmişlerdir. Oysa bu delillerin bulunması hayvanları katledenleri bulmak açısından önem arz etmektedir. İlgili kurumların bu konuda hassas olması gereklidir.
Kedileri zehirleyen kişi mutlaka bulunmalı ve cezalandırılmalıdır

Alanya’da yaşanan bu olaydan sonra kedileri zehirleyen kişi mutlaka bulunmalı ve cezalandırılmalıdır. Bölgede bundan böyle yaşanacak olayların engellenmesi açısından bu durum son derece önemlidir. Bizler bu failin bulunması konusunda olayın takipçi olacağız.

Kanunen hayvanlara şiddet uygulayanlara karşı hapis cezası hala getirilmemiştir
Kanunlarımıza göre sokakta yaşayan hayvanlar devlet güvencesi altındadır. Ancak son yıllarda gerek Alanya’da, gerekse Türkiye’nin dört bir yanında sık sık ve çok vahşi bir şekilde hayvanlar öldürülmektedir. Birçok öldürme olayı adeta büyük işkencelerle yapılmaktadır. Her olayın ardından Çevre ve Orman Bakanlığı gerekli yasal düzenlemeyi yapağız açıklaması yapmakta ama her nedense böyle bir kanun maddesini TBMM’ne bir türlü getirilmemektedir. Bizler bu kanunun bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz.

Bizler; doğasever-hayvan severler olarak, bundan böyle Alanya’da yaşanan her türlü sorunun çözümlenmesi için gerekli işlemlerin ve çalışmaların başlatılmasını talep ediyor, kedileri öldüren failin bulunmasını, sonucun kamuoyu ile paylaşılmasını ve Alanya’da yaşayan sokak hayvanlarının yaşam güvencesine alınmasını talep ediyoruz. 1 Mart 2017

A PLATFORMU (Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu)
Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği
KADER




Kaynak: Banu Barlas