Ak Parti’nin referandumda Antalya’da başarısız olması üzerine, genel kurul sonrası Antalya teşkilatının çoğunluğunun feshedileceği konuşuluyor. İddialara göre seçimden iki ay önce Antalya il ve ilçe başkan yardımcılarından bazıları, İl Başkanı Rıza Sümer’in başarısız bir kampanya yürüttüğünü, eleştiri ve önerilere kulaklarını kapattığını bahane ederek referandum çalışmalarına destek vermemiş. Bu yolla hem mensubu oldukları cemaate örtülü hizmet edilmiş, hem de seçim sonrası hezimetinin günah keçisi önceden belirlenmiş...

Seçimden hemen sonra hezimete karşı sesini ilk yükselten YADEP Hukuk İşleri Başkanı ve Antalya İl temsilcisi Av. Mehmet Ali Başaslan’ın eleştirileri Ak Parti camiasına bomba gibi düştü. Antalya’dan sonra Ankara’da Başaslan’ın serzenişini duydu ve genel kurul sonrası gerekenin yapılacağını, gerek Fetöcü gerekse başarısız olanların teşkilattan ayıklanacağı sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, genel kurul sonrası yapacağı değişikliklerde yeni ve temiz isimlerle yola çıkacağı, aynı zamanda da Ak Parti’nin kurucularından tecrübeli ve temiz kalmış isimlerini de yeni oluşumun içinde önemli mevkilerde görevlendirileceği düşünülüyor.

Referandum öncesi Burhan Kuzu, Serdar Arsever, Latif Şimşek gibi isimlerle Ankara, Diyarbakır ve Antalya da 'Evet' kampanyası yürüten Başaslan'ın etkinliklerine katılım oldukça yoğundu. Bu etkinliklerle adından oldukça fazla söz ettiren Başaslan'ın; Antalya'nın seçilmiş ve atanmış siyasilerinden çok daha fazla emek vermesi, Ak Parti seçmeni tarafından takdirle karşılandı.

Sosyal medyayı da çok iyi kullanan Başaslan, toplumun her kesiminin saygı ve sempatisini kazanmış görünüyor. Avukat Mehmet Ali Başaslan’ın adı Muratpaşa veya Kepez İlçe Başkanlıkları için geçiyor.

Yine aldığımız bir son dakika duyumuna göre, Antalya İl Başkanı olarak atanacak kişi de belli olmuş. Bu sürpriz ismin Ankara tarafından direk atanacağı, yıpranmamış, FETÖ ile uzaktan yakından alakası olmayan ve Milli Görüş kökenli olduğu da aldığımız duyumlar arasında.


Kaynak: Banu Barlas