Kampus Temel Lisesi öğretmenlerinden Murat Çelik’in yönetmenliğini yaptığı “Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım” tiyatro oyunu müthiş performansıyla Antalya tiyatro gündemine bomba gibi düştü.

Haldun Taner’in 1964 yılında yazdığı iki perdelik tiyatro oyunu “Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım” II. Meşrutiyetten 1960’ların sonuna kadar geçen zaman diliminde, Türkiye’nin yakın tarihinde gerçekleşen toplumsal değişimleri Vicdani ve Efruz adlı iki karakterin yaşam hikâyeleri aracılığıyla anlatıyor.

resim185099

Başrollerde Vicdani rolünü Murat Çelik, Efruz rolünü ise Umut Emirsoy canlandırdı. Kampus Temel Lisesi’nde Matematik öğretmeni olan Murat Çelik, üniversite yıllarında profesyonel olarak tiyatro oyunculuğu yapsa da, en büyük hayali olan tiyatro ekibi kurmak yönetmenliğini yaptığı “Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım” tiyatro oyunu ile can buldu.

resim903866

Müthiş Performans Ayakta Alkışlandı


Bir ay boyunca hazırlıkları süren oyun 5 Haziran 2017 de Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonunda sahne aldı. Son derece coşkulu geçen oyundaki performans izleyenleri büyüledi. İzleyicilerin oyun sonunda ayakta ve coşkulu alkışları emeği geçen herkese haklı bir gurur yaşattı.

Oyunda öğretmen olarak Murat Çelik, Özgür Ökmen, Suzan Aydoğan rol alırken, diğer oyuncuların tamamı Kampus Temel Lisesi öğrencilerinden oluşturuldu.

resim432594

Oyunun sonunda veliler öğretmenlere ve okula teşekkür ederken, çocuklarının yeteneklerinin de keşfedilmiş olmasından dolayı minnetlerini dile getirdiler.

resim457656

Oyuncular:

Murat Çelik
Umut Emirsoy
Yağmur Afra Beşli
Özgür Ökmen
Türkan Demir
Sena Atik
Suzan Aydoğan
Ayşe Erdem
Buse Özçelik
Buse Özkök
Didem Ceyda Çelik
Duray Coşkuner
Elif Pala
Emre İpek
Erol Can Baldan
Gülay Altınok
Hikmet Batuhan Aydın
Muhammet Ünal
Selenay Balaban
Türkan Güçlü
Umut Baldan


Kaynak: Banu Barlas