9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1 sene önce kaybettiği eşi Nazmiye Demirel’in İslamköy’deki mezarını ziyaret etti. 27 Mayıs 2013’de vefat eden Nazmiye Demirel’in mezarını ziyaret eden Demirel’in acısı yüzünden okunuyordu.

Özel bir uçakla adını taşıyan havaalanına inen Süleyman Demirel’i, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Kendisini karşılayan kardeşi Şevket Demirel’in otomobiline binerek, Demirel Külliyesi yanındaki Şehriban Hatun Camii’ne geldi. Daha sonra eşinin defnedildiği İslamköy Aile Mezarlığına gitti. Eşinin mezarı başına gül demeti bırakan Demirel, “Huzur içersinde yat, Allah seni affetsin, Allah rahmet eylesin” dedi. Ardından okunan Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek yapılan duaya katıldı.

Demirel, eşinin mezarını en son 4 Ağustos 2013 tarihinde ziyaret etmişti. Yapılan duanın ardından sorulan sorulara istinaden “ Bu sorular bu dünyaya ait, biz şu an öbür dünya ile meşgulüz!” şeklinde cevap verdi. Ardından da Orman ve Kavak Popülâsyon Merkezinin (ORKAV) düzenlediği Mevlüt yemeğine katıldı.


resim620322


Kaynak: Özel Haber