Aldatan Kocanın Tazminatı Metresinden Alındı

Türkiye’de emsal niteliğinde bir boşanma davası yaşandı. aldatılan eş, kocasının metresine tazminat davası açtı.

Evli ve 4 çocuk sahibi çift 2010 yılında kocanın boşanma isteğiyle karşılaştı. Birlikte kurdukları yuva sonucunda 4 çocuğa sahip olan Ayfer G., Mustafa G.'nin boşanma talebini çocukların düzeninin bozulmaması gerekçesiyle  reddetti.

4 çocuk annesi olan Ayfer G. Boşanmayı kabul etmediği için hâkim davayı düşürdü. Davanın düşmesinden kısa bir süre sonra, Ayfer G.’nin eline kocasının başka bir kadınla olan düğün davetiyesi geçince olanlar oldu.

Ayfer G. İle halen evli olan ve 4 de çocuğu bulunan Mustafa G., evliyken eşini aldattığı sekreteri ile nikâh davetiyesi bastırmıştı. 31 Temmuz 2010 tarihinde kocasının sekreteriyle düğün yaptığını gören Ayfer G., kocasının kendisine ve çocuklarına yaşattığı bu utanç karşısında boşanmayı kabul etti.

Boşanma davası bittikten sonra, eldeki deliller ve şahitlerle birlikte mahkemeye başvuran Ayfer G. Türkiye’de bir ilki yaşattı ve tazminat davasını kocasına değil, kocasının metresine açtı.

Ayfer G.’ye yapılan haksız fiile istinaden davayı üstlenen Avukat Rahmi Kurt, açtığı 10 bin liralık temsili rakamlı davayı kazandı. Evlilik birliğinin bozulmasına sebebiyet verdiği ve bu yolla haksız fiil oluşturduğu gerekçesiyle eski kocanın metresine açılan davada hâkim  aldatılan Ayfer G.’yi haklı buldu.

Henüz evliyken Ayfer G. İle Mustafa G.’nin kızlarına da düğün davetiyesi götüren Sekreter metres Ayşe K. , bu yaptığıyla bardaktaki son damlayı taşırdı.

Avukat Rahmi Kurt ile birlikte açılan haksız fiil davasında, boşanmadan önce bastırılan düğün davetiyeleri ve hala evliyken yapılan düğün mahkemeye delil olarak sunuldu.

Evlilik birliğinin bozulmasına sebep olduğu gerekçesiyle açılan dava, aldatılan Ayfer G.’nin lehine sonuçlanırken, metres Ayşe K., Mustafa G. İle evli olduğunu bildiği halde, kasıtlı bir şekilde aile yaşantısını bozmaktan İstanbul Anadolu 23’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 10 bin liralık tazminata çarptırıldı.

Davacı: Ayfer G.
Davalı: Ayşe K.
Aldatan eş: Mustafa Görgün
İstanbul Anadolu 23’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi
2013/834 esaslı dava

ÖZEL HABER
Banu Barlas Okumuş




Kaynak: Özel Haber