IŞİD Müslüman'ları kışkırtmaya devam ediyor. Önce Kabe'yi yıkacağını açıkladı, sonra HZ. Yunus'a ait olduğu söylenilen mezarı yıktı ve görüntülerini tüm dünyaya servis etti.

Örgüt militanları ellerindeki baltalarla mezarları parçaladı. Üstelik o mezarlardan birinin de Hz. Yunus'a ait olduğu söyleniyor.

Bu kez görüntüler Musul'un hemen yanındaki Ninova kentinde bir mezarlıkta çekildi. IŞİD militanları baltalarla taştan yapılmış eski mezarlıkları yıktı.

O mezarlardan birinin de Müslümanlar ve Hristiyanlar için de kutsal sayılan Yunus Peygamber'e ait olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. IŞİD militanlarının bunu yapma sebebi ise Müslimanlar için kutsal sayılan ve dua edilen bu mezarların İslamiyet'e aykırı olduğunu savunmaları.

Bugün ortaya çıkan şiddet görüntüleri yine dünyayı bir kez daha hayretler içerisinde bıraktı. Dehşete düşüren görüntülerde IŞİD militanı elindeki baltayla gelişigüzel mezarlıkları yerle bir ediyor. Diğer bir militansa o anları kameraya kaydediyor.

Darbe ve katliamla mücadele eden Müslüman ülkelerinin yanısıra, asıl hedefinde Türkiye Cumhuriyeti'ni kışkırtmak var IŞİD'in. Yaptığı her hamle, içinde bulunduğu her girişim adeta; " Yok mu meydan okuyabilecek, bize karşı gelebilecek BİR MÜSLÜMAN!" mesajı verir gibi. IŞİD'in yasa dışı eylemleri Cihad çıkartma yönünde her geçen gün şiddeti artarak devam ediyor.


Kaynak: Banu Barlas