Antalya'nın Kepez ilçesinde Belediye'nin temizlik İşleri çalışanları çöpte bir günlük canlı bir bebek buldu. Kepez İlçesi, Gülveren Mahallesi'ne çöp toplamaya gelen Belediye temizlik çalışanları, çöp konteynırları arasına bırakılmış bir poşeti çöp kamyonuna atmak için ellerine aldılar. Poşetin küçük ama ağır oluşu temizlik işçisi İsmail Büyükdönmez'in dikkatini çekti ve sonrasında poşette bir el hissetti. İşçiler oyuncak bebek sandılar ancak bebek bir anda ağlamaya başlaşınca dehşete düştüler.

Polis ve sağlık ekiplerine haber verdikten sonra olay yerine intikal eden basın mensuplarına Temizlik işçileri şu şekilde açıklamada bulundular: " Biz her gün olduğu gibi rütin çöp konteynırlarını alıyorduk. Konteynırların arasındaki bir poşeti çöp zannettik. Sonra bir ağırlık ve kıpırdama hissedince bebekle karşı karşıya geldik. Böyle bir dehşetin olabileceği aklımıza gelmediği için, oyuncak bebek olduğunu sandık ancak ağlamaya başlayınca canlı ve gerçek bebek olduğunu anladık. Biz bulmasak ölebilirdi. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Kedi ve köpek parçalayabilirdi. Bebeği tişörte sarmışlar, boğulabilirdi. Aşırı sıcak havaya o şekilde dayanmış olması bile büyük bir mucize. " dediler.

Bebeğin cinsiyetinin kız olduğu ve kendisini bulan temizlik görevlileri tarafından adının 'Sudenaz' olarak koyulduğu da edindiğimiz bilgilerin arasında.

Bir günlük bebeği o şekilde ölüme terkedenler ise polis tarafından aranmaya başlandı bile. Bazı insanlar yıllarca uğraşırlar, sahip oldukları tüm parayı bu uğurda harcarlar bebek edinmek için, bazıları da kolay bulup canice gözden çıkarır ne yazık ki...


Kaynak: Banu Barlas