Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı ile gerçekleştirdiği halk buluşmalarına Kuzeyyaka Mahallesi’nde devam etti.Halk buluşmasına AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, ilçe ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile bazı belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Başkan Tütüncü, vatandaşlar ve esnafın talep ve şikayetlerini dinlerken, yapılan hizmetleri anlattı.24 derslikli Gülgün Nihat Ömür Ortaokul binasının temelini attıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ise 16 derslikli Spor Lisesi ile 100 kişilik pansiyon binasının ve 24 derslikli ortaokul binasının inşasının başladığını söyledi. Başkan Tütüncü, yeni okulların Kuzeyyaka Mahallesi’ne eğitim alanında ciddi bir rahatlama getireceğinin altını çizdi. Başkan Tütüncü aile sağlığı merkezinin temelinin ise önümüzdeki günlerde atılacağını belirtirken, Şelale Caddesi’nde elektrik iletim hatlarının yer altına alındığını, parke kaldırım yapıldığını ifade etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mahallenin güneyinde, Yeni Mahalle’de kapalı pazarın yanındaki arazide bu ay içerisinde yeni bir cami ve külliyenin temeli atacaklarını da belirterek şunları söyledi:“Belediyemizin yapacağı bu cami, Kepez’in merkez camisi olacak.Hafızlar, camimizde 365 gün, her gün Kuran’ı Kerim okuyacak. Külliyenin medrese odalarında hadis, fıkıh, siyer gibi konularda dersler verilecek.Cami yatırımı da çok büyük eğitim ve dini hizmet yatırımı olarak bölgeye güzellik katacak.”Kuzeyyaka’ya çok güzel bir spor kompleksi kazandırdıklarının bilgisini veren Başkan Hakan Tütüncü, “Önümüzdeki eski Düden Futbol Sahası’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile inşa ettiğimiz sentetik çim futbol sahamızın, resmi açılışını önümüzdeki yapacağız. 1000 kişilik kapalı tribünü ve atletizm pisti olan Sentetik çim futbol sahası bölgeye prestij kazandırdı” dedi.

Başkan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Varsak bölgesi ile mevcut tramvay hattı arasında yeni bir tramvay hattı inşa edeceğini açıkladı. Tütüncü, Varsak bölgesinden başlayacak olan yeni hattın, Yeşilırmak Caddesi’nden, Sakarya Bulvarı’ndan, Otogar Kavşağı’ndan, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin önünden geçerek mevcut hatta bağlanacağını ifade etti.


Kaynak: Banu Barlas