Gazipaşa Belediye Başkanı Dr.Adil Çelik efsane olma yolunda ilerliyor. Seçim öncesinde dağları taşları dolaşıp, tek bir ev için bile tepeleri aşan Çelik, seçim sonrası da tüm samimiyetiyle adım atmadık yer bırakmıyor.

Antalya’nın en güzel yeri Gazipaşa’dır aslında. Bölge insanı eğer gitmediyse bunu pek bilmez çünkü Gazipaşa halkı kendi özünü korumak ister. Nerede olurlarsa olsunlar memleketlerini hiç övmezler. Olur ya, böylesine bir cennet keşfedilirse dejenere olur, kültürünü kaybeder diye.

Böylesine güzel bir ilçenin en büyük eksiği ise hizmetti bugüne dek. Akdeniz bölgesinin en az hizmet üretmiş ilçesiydi. Seçim öncesi Türel, Dr. Adil Çelik konusunda ısrarcı olduğunda, ilçe halkından ve hatta parti teşkilatından “ Doktor siyasetten ne anlar!” tepkileri gösterilmişti. Seçim çalışmaları sürecinde asla yılmayan ve kendi tarzıyla halkla iç içe olan Çelik’de siyaseti sevmediğini beyan etmişti. Siyasetin kendisine göre olmadığını, her an vazgeçebileceğini… Haklıymış… Zira işin içine siyaset girince hizmet eksik kalıyor. Mücadele farklı bir platformda yapılıyor. Doktor Çelik iyi ki siyaseti sevmiyor, ilgi duymuyor. Çünkü bu onun tamamen memleketine hizmet etmesine sebep oluyor. Kimseyle mücadele etmiyor, kimseye sataşmıyor, suçlamıyor. O sadece işine bakıyor.

Seçim çalışmaları sırasında aracını kilometrelerce öteye koyup yürüyerek ulaşmıştı bazı evlere Çelik. Belli ki o an ilk önce ulaşımın gereğine inandı ve seçilir seçilmez işe ilk önce yolları yapmakla başladı. İşin en ilginci, 45 derece sıcaklıkta bile dışarıda Başkan Çelik. Başkanlık öncesi doktorken de dağları taşları aşıp hastaya gidiyordu ve bu çalışkanlığını herkes bilip takdir ediyordu. Gördük, yaşadık ki, çalışkan insan, idealist insan hangi işi yaparsa yapsın işinin başında duruyor. Sıcak demiyor, dağ taş demiyor aşıyor…


Adil Çelik Gazipaşa’da her yerde, halkın her kesimiyle kucaklaşıyor. Parti propagandası yapmadan tüm ilçeyi kucaklayan Çelik, bu gidişle Gazipaşa’da efsane Başkan olacağa benziyor.

Banu Barlas Okumuş

Sabahın ilk ışıkları ile belbaşı ,gökkuzluk ,ekinçalı, günnercik yayla yol çalışmalarını yerinde inceleyen işinin başında bir Başkan...

resim456187
resim825890
Belbaşındaki tehlike arz eden taş kırılarak yerinden kaldırıldı
resim556039


Kaynak: Banu Barlas