MimarSinanKongreMerkezi Kepez Kitap Fuarı: 03-13 Mayıs 2023 tarihlerinde “Antalya Kepez Mimar Sinsn Kongre Merkezinde “…

Efsane Müdür, en baba emniyet müdürü Feyzullah Arslan Kepez Kitap Fuarı’nda.

Emekli sınıf üstü Emniyet Müdürü ve yazar Feyzullah Arslan, Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kepez Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak.

Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Kepez Kitap Fuarı, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde 3-13 Mayıs tarihleri arasında kapılarını açıyor. Onlarca yazarın katılacağı Kepez Kitap Fuarı’nda, efsane müdür olarak bilinen yazar Feyzullah Arslan da, okuyucularıyla biraya gelecek. Antalya Eski İl Emniyet Müdürü ve yazar Feyzullah Arslan,11-12-13 Mayıs’ta imza günü ve 13 Mayıs’ta saat 12.00’da “Kepez’de Dokuma Hangi Sihirle Okuma Oldu-Okuma Hayattır” konulu söyleşiyle Kepez Kitap Fuarı’nda yerini alacak. Efsane Müdür Feyzullah Arslan, Polisin Hatıra Defterinden, Güldür Güldür Düşündür, İskandinav Ülkeleri Anıları Danca Manca ve Bence gibi daha birçok kitap kaleme aldı.

Fuara "Kepez'de Dokuma Okuma Oldu" sloganı ile katılacak olan efsane müdür Feyzullah Arslan, kitaplara dair düşüncelerini şu şekilde açıkladı:


Kitaplar sığınaktır. Kitaplar barınaktır. Kitaplar, dosttur. Kitaplar, arkadaştır. Kitap insanın servetidir. En değerli hazinesidir. Sermayesi kitap olanın sırtı yere gelmez. “ 03-13 Mayıs tarihlerinde 5'inci Kepez Kitap Fuarı. Ben Bütün kitaplarımı ve Tüm Kitapları severim; sevmeseydim yazmazdım. Kitapsızları hiç sevmem, TümKitapsızlara ömrüm boyunca birer Kitap vererek Kitaplı hale getirmeye çalıştım..
Bir insanı öldüren, Tanrının aynası, akıl sahibi bir yaratığı öldürmüş ve katil olur; ama aklın ürünü olan kitabı yok eden, aklın kendisini yok etmiş olur.
İyi kitap kendini över...
Ben toprağı saksıda, köylüyü sinemada, çileyi edebiyat kitaplarında okumadım. İçinde yaşadım, içinden geldim. tüm zorlukları meşakkatleri gördüm ve zorluklarla hep cebelleştim.
Ders kitapları, eğer geliştirip yenilenmezse bilimsel gelişmenin ayak bağı ve giderek düşmanı oluyor.
Okuyabilirseniz her insan bir kitaptır.
Kitaplar zekanın çocuklarıdır. i
Kitaplıklar aklın tedavi yerleridir.
Okumasını biliyorsan her insanın bir kitap olduğunu görebilirsin.
Okumak, kadın ve erkek her Müslümana farzdır. -
Niye kitap okumuyorlar? demek; ""Niye piyano çalmıyorlar?"" demek gibi bir şeydir. Kafayı kitap okumaya alıştırmak parmakları piyano çalmaya alıştırmaktan kolay değildir. Ona göre yetişmek, ona göre hazırlanmak lazım gelirdi. Okumak bir kitaptan alınan elemanlarla kendine manevi bir dünya yapmak, onun içinde tek başına yaşayabilmek demektir. Bu, ta çocukluktan başlayan uzun alışkanlıklar ve egzersizler neticesidir.
İyi kitaplar okumak geçmiş yüzyılların en iyi insanlarıyla sohbet etmek gibidir.
İlk defa yeni bir kitap okumaktansa okunmuş bir kitabı tekrar okumak daha yararlıdır
Kitapları yakmaktan daha büyük bir suç varsa o da onları okumamaktır
Bugünün gerçek üniversitesi, bir kitaplıktır.
Okuma ihtiyacı barut gibidir, bir kere tutuşunca artık sönmez.
Eğer bir insan bir kitabı okuduktan sonra, onu tekrar okumaktan zevk almıyorsa, o kitabı okumuş olmasının bile hiçbir değeri yoktur.
Kitapsız yaşam kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır.
Yatmadan önce okuyabileceginiz iyi bir kitap ya da dergiye sahip olduğunuzu bilmek zevklerin en büyüğüdür.
Yasalar ölür kitaplar ölmez.
Bilimde en yeni, edebiyatta en eski kitapları oku .
Klasik herkesin övüp kimsenin okumadığı kitaptır.
Kitap dolu bir kitaplık, bir bilim adamına en güzel bir bahçeden daha güzeldir.
Kitap okumak temizlik operasyonudur.
Kitaplar insanların yolunu aydınlatır.
Kitaplık kurmak, tapınak yapmak kadar kutsaldır.
Akıllı adam hem kitapları, hem de doğrudan doğruya hayatı okur.
Örneğin; benim yaşımda ölen kör cahil ve kitap okumayan biri, yalnızca tek bir hayat yaşamıştır. Oysa ben Napoleon'un, Caesar'ın, d'Artagnan'ın, hayatlarını da yaşadım. Bu nedenle hem ileride zehir gibi bir bellek oluşturmaları için hem de doymak bilmez ve çok katmerli bir kişilik geliştirmenin bir yolu olarak gençleri hep okumaya teşvik ettim. Böylece ömrünüzün sonuna geldiğinizde sayısız hayatlar yaşamış olursunuz ve bu hiç de yabana atılacak bir ayrıcalık değildir.
Akıllı adam hem kitapları hem de doğrudan doğruya hayatı okur.
Her devrin kitabı vardır.
Kitapların kendi kaderleri vardır. -
Kitaplardan daha iyi bir yol arkadaşı bilmiyorum.
Feyzullah Arslan





Kaynak: Banu Barlas