Yeni yılın son günü Antalya Muratpaşa’da site içinde sahipli bir kedinin boynundan asılmış olarak bulunması tüm hayvan severleri ayağa kaldırdı. Akdeniz Medya Grup ve NeHaber Gazetesi sahibi Banu Barlas’ın olayın takipçisi olmasıyla savcılık failin peşine düştü.

Olay Üçgen Mahallesi 115. Sokak, Güç Sitesi’nde gerçekleşti. Saat 14:00 civarında A Blok, 1. Kat altında çelik kabloyla boynundan asılmış kediyi gören site sakinleri, kedinin sahibi olan site sakinlerinden Tuğba Yurttaş’a haber verdi. Kedisini boynundan çelik telle asılarak öldürülmüş olarak bulan Tuğba Yurttaş ve annesi Nuray Yurttaş, gözyaşları içinde 112’yi arayarak yardım istedi.

ÖLDÜRÜLEN KEDİ OLUNCA POLİS FAİLİN PEŞİNE DÜŞMEDİ!


Olay yerine çok sayıda polis ekibi gelmesine rağmen parmak izi alınmadığını tespit eden gazetemiz sahibi Banu Barlas ve öldürülen kedinin sahibi Tuğba Yurttaş, savcılığa başvurarak Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ni harekete geçirdi.

resim533723

POLİS PARMAK İZİ ALIRKEN BAŞ ŞÜPHELİ OLAY YERİNE GELDİ

Öldürülen kedinin sahiplerinin polise verdiği ifadedeki iddiaya göre, baş şüpheli sitenin yöneticisi idi. Saat 14:00 sonrasında olay yerine gelen çok sayıda polis ve gazeteciye rağmen ortalarda olmayan yönetici, akşam saatlerine yakın 17:30 civarında parmak izi alınırken olay yerine geldi.

Öldürülen kedinin sahiplerinin iddiasına göre yönetici aileyi tehdit ederek sitede barındırmayacağını, kedilerini de öldüreceğini söyleyerek tehdit etmişti. Bu nedenle kedi cinayetinin baş şüphelisi haline gelen yönetici tam da parmak izi alınırken ortaya çıkmış, olay yerine gelip, delil karartmaya çalışır gibi parmaklıklara dokunmuş, sonra cama da dokunmak isterken polis tarafından uzaklaştırılmıştı.

Yöneticinin adeta cinayeti çözecekmiş gibi olayın nasıl olmuş olabileceğini tarif etme çabasının yanı sıra, gergin olduğu ve çelişkili konuştuğu gözlendi. Yine olay yerinde aileye de laf atarak polisin, basının ve site sakinlerinin yanında aileyi tehdit eden yönetici, gerginliği önlemek isteyen polis tarafından uzaklaştırıldı.


POLİS ŞÜPHELİLERİ SORGULAMADI BİLE!


Öldürülen kedinin sahipleri, şüphelendikleri kişileri polise iletirken, baş şüphelinin de olay yerine gelmesine rağmen ifadesinin alınmadığı görüldü. Olay sırasında nerede olduğu, şahitleri ile birlikte sıcağı sıcağına ortaya çıkabilecekken, polis ayağına gelen şüphelinin ifadesini almadı. Baş şüpheli olan yöneticinin bu süreçteki gerginliği artırıcı ve cüretkar davranışlarından öldürülen kedinin ailesi de iyice tedirgin oldu.

Yine öldürülen kedinin sahiplerinin iddiasına göre; yöneticinin yanında çalışan çocuk, kedinin asıldığı çelik teli kesmek için, olay günü elinde keskiyle gelmişti. Polis teli bıçakla kesmeye çalışırken, ailenin şüphelendiği yöneticinin yanında çalışan kişinin olay yerine hazırlıklı bir şekilde keski ile gelmesi de ailenin şüphelerini artırdı.

resim205808

AV. ALEV ERSAN TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ALARMA GEÇİRDİ

Kedi cinayetinin örtbas edilmeye çalışıldığını düşünen Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Alev Ersan, polisin parmak izi almasının akabinde Tarım İl Müdürlüğü Veterinerlik birimini harekete geçirdi.


ÖLDÜRÜLEN KEDİ KONYA’YA OTOPSİYE GÖNDERİLDİ


Cinayete kurban giderek çelik telle asılarak öldürülen kedi, Tarım İl Müdürlüğü tarafından hijyenik koşullarda ve delillere zarar vermeden teslim alınarak otopsisinin yapılması için Konya’ya gönderildi.
Kedinin önce öldürülüp sonra mesaj vermek maksadıyla herkesin görebileceği yere asıldığı düşünülüyor. Olaya şahit olan herkeste; öldürülmüş kedinin sık rastlanan diğer kedi düşmanlığı olaylarındaki gibi öldürülmüş olması halinde; o şekilde asılmayacağı ve bir kenara atılacağı kanaati oluştu. Kedinin asılması; kedinin sahipleri ve site sakinlerinde; “Bundan sonra bu kedileri site içinde beslemeye devam ederseniz, başlarına gelecekleri kabul edersiniz!” şeklinde bir algı ve tedirginlik yarattı.

ÜÇGEN MAHALLESİ MUHTARINDAN TALİHSİZ AÇIKLAMA

Sosyal medyada yer alan “Antalya Hayvan Sahiplendirme” grubunda olayın geçtiği Üçgen mahallesi muhtarının yapmış olduğu açıklama, hem hayvanseverleri üzmüş hem de kamuoyundan oldukça büyük tepki almıştır. İşte Muhtar Aynur Barçin’in o talihsiz açıklaması:



ANTALYA MURATPAŞA
ÜÇGEN MAHALLESİ MUTARLIĞI..


"HAYVAN SEVERLERİN DUGULARIYLA OYNANMIŞTIR. "

Üçgen mahalle muhtarlığı olarak bizzat giderek Apartman da yaptığım incelemelerde apartman sakinleri ve Apartman yönetimiyle yaptığım görüşme sonucunda Tuğba YURDAŞ isimli şahsın sokak kedilerini site bahcesi ve içinde beslemesinden dolayı Apartmanı 2019 yazında bit ve pire sardığı ve defalarca ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLACLAMA EKİBİ nin gelip ilacladığını ve sorunun bir türlü çözülemediğini ve bu soruna rağmen Apartman yönetecisi'nin defalarca uyarmasına rağmen kedi beslemeye devam etiğini ve 2019 Apartman genel kurul toplantısında binada kedi besleyenler hakında kanuni haklarını kulanarak imza toplayıp tahliye davası başlatmaları için genel kurulda oy çokluguyla karar alınmış. Karar Defterini bizzat İnceledim. Ve bazı elden verilen Dilekçeleride bizzat gördüm okudum. Apartman yönetiminin anlattığı kadarıyla Tuğba YURDAŞ'ın Tahliye davası açmak için imza toplandığını öğrenmesi üzerine bu olayın karşısında tedbir ve baskı amaçlı olarak başka yerde doğal yolarla ölmüş veya öldürülmüş kediyi bizzat buraya kendisinin astığı ve polisi ve basını çağırarak olayı lehine çevirdiğini düşünülmekdedir. Olayda ismi geçen Tuğba YURDAŞ TARAFINDAN ORTAYA ATILDIĞI DÜŞÜNÜLEN BU IDDAA Apartman sakinlerini ve mahallemizi derinden yaralamıştır.”

resim892674

resim878817

AVUKAT ALEV ERSAN’DAN BİR SUÇ DUYURUSU DA MUHTAR AYNUR BARÇİN’E

Kedisi öldürülen Tuğba Yurtdaş’ın avukatı Alev Ersan, muhtar hakkında 30 bin kişilik Üçgen mahallesi adına açıklama yaptığı ve Yurtdaş’a katil yaftası vurduğu için suç duyurusunda bulunduğunu beyan etti.


CİNAYETİN BAŞ ŞÜPHELİSİNDEN MUHTARA KUMPAS İDDİASI


Kedi cinayetinin baş şüphelisi olarak ailenin işaret ettiği yöneticinin Üçgen mahallesi Muhtarı Aynur Barçin’e kumpas kurduğu da iddia edildi. Muhtarın cinayet şüphelisinin yanında, hayvanseverlerin karşısında yer aldığı görüntüsü oluşunca; bu konuda görüşünü almak için muhtarla görüşmeye gittiğimizde bambaşka bir tablo ile karşılaştık.

Sosyal medya grubunda muhtar adına yayınlanan mesajı kendisinin değil, yöneticinin yayınladığını iddia eden muhtar Bayçin;
“Bana kumpas kuruldu” dedi… Yöneticinin kendisine ve kamuoyuna yönelik algı yönetimi yaparak yalanlar söylediğini iddia eden Barçin; “Beni de ailemi de tüm mahalle tanır, biz kedi-köpek ve hayvan dostuyuz. Benim bir hayvan düşmanının yanında yer almam mümkün değil, muhtarlık ofisine gelerek, Ankara’dan hayvan hakları savunucusu Yavuz bey ile telefon konuşması yaptığım sırada kendisi de konuşmak isteyerek telefonu elimden aldı. Sonrasında haberim dahi olmadan benim telefonumdan benim adıma açıklama yapmış. Ben de bu durumu oğlumdan, kızımdan ve yakın çevremden haber aldım.

Konuya dair mağduriyetim büyük… Şahsım adına 30 bin kişinin yaşadığı mahalle muhtarlığım adına yapılan bu açıklama beni de ailemi de kötü duruma düşürmüş olmakla birlikte, hayvansever olan mağdur aileye yönelik ‘Katil’ yakıştırması yapılmış, muhtarlık açıklamasını lehinde kullanan yönetici de bu yolla üzerinden şüpheleri atmak istemiştir. Üçgen mahallesi muhtarlığı ve benim adıma yapılmış, benim yayınlamadığım açıklama için savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Yönetici bu yolla bana da makamıma da zarar vermiş, hayvanseverlerin de tepkisini almama sebep olmuştur.” şeklinde açıklamada bulundu.



CİNAYETİN BAŞ ŞÜPHELİSİ YÖNETİCİ SİTEDE KEDİ KOVALAYIP MEYDAN OKUMAYA DEVAM MI ETTİ?

Cinayet gününün sonrasında yöneticinin sitenin etrafındaki kedileri kovalayıp, mağdur aileyi tehdit ettiği iddiaları devam etti. Yine yöneticinin, mağdur ailenin bodrumundan çalındığı tespit edilen kedi evlerini gösteren videolar yayınlanması, hayvan sever aileye yönelik karalama kampanyasının devam ettiği izlenimi yarattı.

Kedisi öldürülen mağdur ailenin kızı Tuğba Yurtdaş şüphelendikleri yönetici için; “Bugün hayvana bunu yapan, öldürüp üzerine bir de asan, yarın insana da yapar, belki de yapmıştır. Hayvan düşmanlığını alenen düstur edinmiş bu kişi topluma zararlı olduğunu göstermiş, polisin ve basının önünde çekinmeden bizi tehdit etmiştir. Bu şahsın sorunları olduğu ve cani olduğu ortadadır. Devletimizin bu kişinin daha fazla tehdit ve tehlike yaratmaması adına bu kişiyi en kısa zamanda sorgulayıp, yargılaması gerekmektedir. Annem de babam da ileri düzeyde kanser hastasıdır. Her ikisinin de son evreleridir, buna istinaden engelli raporları ve kimlikleri mevcuttur. Hayatlarının son günlerinde yaptıkları tek şey olan hayvan beslemekten dolayı bu şekilde cezalandırılmayı ne hak ettiler ne de kaldırabildiler. Olay gününden beri ne huzurumuz kaldı ne de bir lokma yemek yiyebildik. Fail bulunup cezasını çekinceye kadar da içimiz rahat etmeyecek.” şeklinde açıklamada bulundu.



KEDİLERE KUMPAS VE CİNAYET GİRİŞİMLERİ DEVAM EDİYOR

31 Aralık’ta asılmış bulunan kedinin öldürülmesinde baş şüpheli olan S.A. üzerindeki şüphelerden kurtulabilmek için hayvansever gibi bir algı yaratmaya çalışıyor. Hayvansever gruplara üye olup, evinde beslediği kimlikli kedisi öldürülen Tuğba Yurttaş’ın katil olduğu suçlamalarında bulunan S.A. ; Yurttaş’ı karalarken, kendisini aklama çabasında bulunuyor.

Kedi cinayetinin ertesi günü bile site etrafında dolaşarak kedi kovalayıp, kedi severlere meydan okuduğu söylenen site yöneticisi S.A. ; kedilere tuzak kurarken NeHaber Gazetesi tarafından yakalandı. Görüntülerle birlikte yönetici S.A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Öldürülen kedinin sahibi Tuğba Yurttaş ile NeHaber Gazetesi ekibi, konuya dair suç duyurusunda bulunurken, sitede yaşayan bazı hayvan düşmanlarının da baş şüpheliyi korumak için karakola geldiği gözlendi.

İnsanlar ölüyorum dese kılını kıpırdatmayacak bazı hayvan düşmanlarının, hayvanlara yapılan zulme karşı birleşmiş olması hayvan severlerin tepkisine neden oldu. Mart ayı içerisinde hayvan düşmanı bu sitede eylem yapacağını duyuran hayvan severler kedi cinayetinin peşini bırakmayacaklarını da belirtti.



ÖZEL HABER
BANU BARLAS


MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI AV. ÜMİT UYSAL ANINDA MÜDAHALE ETTİ


Kedi cinayeti sonrası haberi alır almaz destek olduğunu belirten Uysal, bu tür durumlar karşısında hayvan haklarına dair halkı bilinçlendirmek için Muratpaşa’nın dört bir yanını mevcut yasal düzenlemeleri ortaya koyan tabelalar ile donattı. Hayvanlara karşı duyarlılığı ile bilinen Ümit Uysal Muratpaşa’nın dört bir yanına astırdığı bilgilendirme tabelaları ile hayvanlara sahip çıktı.

resim688410


Kaynak: Banu Barlas