Gazetemiz hukuk danışmanı ve köşe yazarı ceza hukuku öğretim üyesi Av. Dr. Dilek Ekmekçi ile gazetemiz sahibi Banu Barlas; Fetö’nün fuhuş yapılanmasına karşı başlattıkları mücadele sonrasında hedef oldukları pusu ve kumpas girişimleriyle ilgili kişilerin huzur ve sükununu bozma ve hakaret suçlarından ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Fetö’nün fuhuş yapılanmasının başında olduğu iddia edilen kişilerden Osmanlı Ocakları eski ilçe başkanlarından Ali H. , Ekmekçi’yi ablasına söyleyerek gıyabında tehdit ettiği söylenen Serkan T. , Ali H.’nin iş arkadaşı Mevlüt Ö. , Mevlüt Ö’nün ağabeyi eski emniyet istihbarat şube müdürü Koray Ö. ile bu şahısların pusu girişimleri için Ekmekçi ile iletişime geçirdiği ve Dilek Ekmekçi’ye hareket ettiği iddia edilen Anadolu Ajansı polis muhabiri C.T. hakkında Ankara C. Başsavcılığı’na sunulan dilekçede Av. Dr. Dilek Ekmekçi şu ifadelere yer verdi;
“Tüm bu girişimleri dostlarımızın ve kendimizin uyanıklığımız sayesinde fark etmiş ve zararsız atlatmış bulunuyoruz. Ancak hem can güvenliğim, hem müvekkilim Banu Barlas olmak üzere gazeteci arkadaşlarımın can güvenliği, hem de önemli tanıklıkları olan evlat edinen annemin, iş ortağım ve avukatım olan dostumun, ablam G. Ç. gibi yakınlarımın can güvenlikleri; bu Fetö iltisaklı illegal yapı sebebiyle tehlikededir.

Şüpheliler medyadaki ve hukuk alanındaki gücümüz, tanınmışlığımız ve etkinliğimizden mütevellit bizlere doğrudan saldırıda bulunmayı henüz göze alamamışlardır. Ancak bu girişimler başarıya ulaşsaydı; şüphelilerin bizleri huzursuz etmekle kalmayacak oldukları kuvvetle muhtemeldir. Gerek benim, gerekse de Banu Barlas'ın meşru bir gerekçeyle şüphelilerle doğrudan alakasız bir ortama kim vurduya götürülmek üzere çekilmemiz veya ahlaksız bir pozisyona şantaj amacıyla bilincimiz kapatılarak çekilmemiz gibi planlarla karşı karşıya kalmamız işten bile değildi.”

Mücadeleye Başladığımızdan Beri Pek Çok Pusu Girişimi Atlattık

Bugüne kadar gerçekleştirilen pusu ve kumpas girişimlerinin özetlendiği suç duyurusunda Dilek Ekmekçi’nin ve Banu Barlas’ın mücadeleye başladıkları günden beri; ayrıca suç duyurusunda bulunulan Ali H. ve Serkan T.’nin tehditleri gibi açık tehditler hariç toplam 5-6 tane pusu girişimiyle karşılaştıkları ifade edildi. Bu girişimlerin özellikle Ali H. ve Serkan T. tarafından araya soktukları kişiler vasıtasıyla Ekmekçi’nin görüşmeye davet edilmesi; Banu Barlas’ın haberle ilgili telefonlarla baskı altına alınmaya çalışılması veya görüşmeye davet edilmesi gibi şekillerde gerçekleştirildiği detaylarıyla anlatıldı.

Son İki Ay İçerisinde İki Büyük Pusu Girişimi

21.01.2020 tarihli suç duyurusu dilekçesinde; Ekmekçi ve Barlas’ın son iki ay içerisinde bu kumpas/pusu girişimlerinden en ciddi iki tanesini yaşadıkları vurgulandı. Ali H. hakkında Ekmekçi’nin sunduğu delillerle Temmuz 2019'da Fetö üyeliğinden Ankara C. Başsavcılığı’nca soruşturma açılmıştı. Ekmekçi’nin 13.10.2019 tarihli CİMER ihbarı ve 11.11.2019 tarihli fuhuştan suç duyurusu sonrasında da tüm bunlar 11.11.2019 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde haber olmuştu. Bu yüzden Barlas ve Ekmekçi’nin son aylarda tamamen hedef oldukları dilekçede ayrıntılarıyla anlatıldı.

Son 2-3 ay içerisinde gerçekleşen bu kumpas/pusu girişimlerini de gazetemiz haber yapmıştı. Haberlerimizde detaylarıyla anlatıldığı şekilde bu iki girişimden ilki daha önce yıllarca Osmanlı Ocakları'nda ilçe başkanlığı yapmış fuhuş şüphelilerinden Ali H.’nin Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat vasıtasıyla gerçekleştirmeye çalıştığı bir kumpas/pusu girişimiydi. Diğer girişim ise Ali H.’nin çalışma arkadaşı yine fuhuş şüphelisi Mevlüt Ö.’nün yine fuhuş şüphelisi olan ağabeyi Koray Ö.’nün ikinci sınıf emniyet müdürü olması hasebiyle iyi tanıdığı; Anadolu Ajansı Ankara polis muhabiri C. T. vasıtasıyla gerçekleştirilmeye çalışılan girişimdi.

Suç duyurusu dilekçesinde Osmanlı Ocakları'nda başkanlık yapmış Ali H. dışında Bahri Örnek veya Levent Çiçek gibi isimlerin de adının suç örgütü, insan ticareti, uyuşturucu ticareti, tefecilik, sahtecilik, cinayet, kasten yaralama, tehdit, şantaj, mala zara verme, yağma, hakaret, huzur ve sükun bozma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, dolandırıcılık, nitelikli dolandırıcılık, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması gibi suçlarla anılmış olması sebebiyle; Kadir Canpolat'ın bu girişiminin ayrıca huzur bozucu olduğu vurgulandı.

Gazete Nehaber Ekibinden Pusulara Fıkralı Yanıt


Fetö’nün fuhuş yapılanmasının nasırına basınca; Osmanlı Ocakları kaynaklı pusu ve kumpas girişimlerine maruz kalan ve suç duyurusunda bulunan gazetemiz hukuk danışmanı ve yazarı Av. Dr. Dilek Ekmekçi pusulara bir de fıkrayla yanıt vermeyi ihmal etmedi. Av. Dr. Dilek Ekmekçi’nin; bu yapıda yer alan şahısların paniklerini en iyi ifade eden fıkra bu diyerek anlattığı işte o fıkra;

60-70 yıl önce Osmanlıca meraklısı bir Edebiyat öğretmeni, öğrencilerden, sürekli Osmanlıca konuşmalarını sorulara Osmanlıca cevap vermelerini istiyormuş. Soğuk bir kış günü öğretmen sınıfın ortasında dolaşarak ders anlatıyormuş. Bir ara yanan sobaya arkasını dönmüş ve sobadan sıçrayan kıvılcım eteğini tutuşturmuş. Parmak kaldırıp söz isteyen öğrenci; “Efendim, arka cenahızdaki sobanın derunundaki parçe-i nardan kopan bir şerare şahsınız istikametine tevcihlenerek eteğinize sirayet etmiş ve dahi mabadınıza intikal etmek üzre revan olmaktadır.” Öğretmen, öğrenciyi anlayıncaya kadar geçen sürede arkasında artan ısının etkisiyle panikler ve; “Evlâdım, ne uzatıyorsun şuna GÖ*ÜN YANIYOR desene!” der.



Kaynak: Banu Barlas