Menderes Türel’in bir önceki Başkanlık döneminin son zamanlarında uygulamaya koymuş olduğu kart sisteminin adı ‘Antkart’tı. Akaydın’ın ilk icraatlarından (usulsüzlüklerinden) biri göreve gelir gelmez bu anlaşmayı iptal edip, başka bir firmayla devam etmek oldu.

O dönemler Akaydın kartın adına her ne kadar yeni bir isim koyup ‘Halk Kart’ dedi ise de; halk bu firma ve isim değişikliğinin altında yatan ‘Rant’ zihniyetinin farkında olduğu için, ‘Rant Kart’ koymuştu adını.

Nitekim gün oldu devran döndü, ‘Rant Kart’ yakıştırmasının hiç de haksız bir yakıştırma olmadığı ortaya çıktı. Savcı Osman Şanal’ın iddianamesine göre Akaydın ve ekibi Halk Kart’tan 5 milyon 484 bin 739 lira haksız kazanç elde etmiş.

Akaydın ve beraberinde çalıştırdığı 24 işbirlikçisinin de aralarında bulunduğu davaya; “İhaleye fesat karıştırma”, “İrtikâp” ve “Adimin ifasına fesat karıştırma” suçlarıyla dava açıldı. Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahmemesi’nde görülen davanın 5’inci duruşmasına, Antalya Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, A-Kent Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Coşkun, belediye meclisi üyeleri, daire başkanları ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 24 sanıktan kimse katılmadı.

Önceki duruşmalarda başlayan müşteki ifadelerinin alınmasına devam edilirken, tüm gün süren duruşmada ifade için çağrılan müşteki durumundaki toplu ulaşım esnafından 60’ı ifade verdi. 700 müştekili dava bugün 100 müştekinin vereceği ifadelerle görülmeye devam edecek.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına gelen bir ihbarda yer alan yolsuzluk-usulsüzlük iddiasındaki 5 milyon 484 bin 739 liralık haksız kazanç açıklanabilecek gibi görünmüyor.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas