Antalya Konyaaltı Uncalı bölgesinde, 32 ve 20’nci caddelerin arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Sabah 11:30 sularında çıkan yangın, saatlerce sürdü.

500 metrekarelik alanın zarar gördüğü yangında kızılçam ağaçları kül oldu. kısa süre içerside gök yüzüne yükselen alevler çevre halkını endişeye sevketti. Yangına Konyaaltı Belediyesi arazözleri müdahale ederken, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 arazöz, yangın söndürme helikopteri ve uçağı müdahale etti. Yangın sırasında ormanlık bölgedeki yol trafiğe kapatıldı.

Yangına ilişkin Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik şu açıklamayı yaptı: “ Yangının neden çıktığını bulmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz yangını çok seri bir şekilde kontrol altına aldı. Çıkan alevleri görünce içimiz yandı.” Dedi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhiddin Böcek ise şu açıklamayı yaptı: “Çam ağaçlarının boyunu geçen alevleri gördüğümüzde dehşete düştük. Bütün ekipler şeferber olarak yangına müdahale etti. Rüzgarın olmaması bizim için bir avantajdı. Rozgar olsaydı belediyemizden bir tarafımızdan deniz görürken, diğer taraftan ormanı göremeyecektik.” Dedi.






Kaynak: Banu Barlas