Korona dolayısıyla durgunlaşan piyasaları hareketlendirmek için 6 ay ertelemeli ve uzun vadeli devlet kredileri verilmesi 2. el araç satışlarını hareketlendirdi. Bu hareketlilik beraberinde yeni dolandırıcılık çeşitlerini de ortaya çıkarttı.

Son günlerde sıkça karşılaşılan dolandırıcılık yöntemine ilişkin avukatlar uyarıyor: "Aracı kimden aldıysanız parayı o kişinin hesabına aktarın!"

Aksi taktirde ne mi olabilir?

Arabanızı satılığa koydunuz Berkecan dediki 70 veririm. Tamam dediniz anlaştık. Berkecan hesap no istedi sizden 70 bini transfer etti. Açıklamada 34 xy plakalı golf marka aracın satış bedeli yazıyor. Sonra tam notere yoneldiginizde Berkecan diyorki benim cenazem var acil işim çıktı. Sen satışı kuzenim mertcana ver. Sende nasıl olsa para geldi deyip mertcana bedelsiz devrediyorsun. Noter sözleşmesinde parayı eksiksiz aldım kisminida bi güzel imzaliyosun. Sonra 3 gün sonra Berkecan sana ihtar yolluyor sana 70 bin yollamıştım araç için hala satış olmadı parayı iade et diyor. Savcıya basvuruyorsun berkecan Mertcan arasında akrabalık yok. Tlf tespiti yok. Beraber fotolari yok vs Hiç bir bağ bulamiyorlar. Yani gorunurde ortada dolandırıcılık suçu yok. 70 bini de ödeyeceksin mecbur. Berkecan da diyorki ben parayı elden verdim aha bu da resmi noter belgesi kendisi eksiksiz parayi aldığını kabul ediyor. Şimdi araba da gitti, 70 bin de. Çık işin içinden...


Kaynak: Banu Barlas