AÜ REKTÖRÜ ÖZKAN’DAN KATLİAM GİBİ KARAR!

Türkiye’nin en soğuk günlerinin yaşandığı bugünlerde, Pandemi sürecinden kaynaklı yasaklar nedeniyle sokak hayvanlarının büyük kısmı açlığa ve susuzluğa terkedilmiş durumda.
Böylesine kritik bir süreçte hayvanları gönüllü besleyenlere destek olunması gerekirken Akdeniz Üniversitesi’nden engel geldi. Ayyıldız Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Faruk Çavuş’un iddiaları ve elimize geçen görüntülere göre; Akdeniz Üniversitesi 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğine aykırı kararı ile hayvanların beslenmesini engellemiş ve pek çok hayvanın ölümüne sebep olmuştur.

resim590138

REZALET!
Akdeniz Üniversitesi’nde Kediler Açlıktan Öldü, Köpekler Açlıktan Kedi Yedi!

5 yıldır Akdeniz Üniversitesi içi ve dışında besleme yaptığını belirten Ayyıldız Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Faruk Çavuş, geçtiğimiz aylarda ara ara ve son 3 gündür aralıksız rektörün yasaklaması nedeniyle beslemeye engel olunduğunu iddia etti. Aracıyla geldiği üniversiteye besleme yapmaya geldiğini söylediği için alınmayan başkanın beyanına göre, hayvanlara 3 gün boyunca mama veremediği için aracını dışarıda bırakıp üniversiteye yaya olarak girdi. Üniversiteye girdiğinde korkunç manzarayla karşılaşan başkan Çavuş, dehşete düştü.

resim106519

Çevrede pek çok ölü kedi kaydeden ve bazılarını köpekler yerken gören başkan Çavuş, gördüğü manzara karşısında isyan etti. 5 senedir üniversiteye hayvan beslemeye gittiğini belirten Çavuş, bu süreçte geçtiğimiz aylarda üniversite sınırları içerisinde gerek araçlarda uygunsuz pek çok şey gerekse esrar içildiğini gördüğünü iddia ederek: “Üniversitenin hayvanların beslenmesini engellemekten başka yapacak daha önemli işleri yok mu? Öğrencilerin genel durumu ve yerleşkede meydana gelen uygunsuzluklarla ilgilenseler hiç değilse toplum yararına iyi bir şeyler yaparlar” şeklinde veryansın etti.



Üniversitede Uygunsuz Görüntüler ve Esrar İddiaları!

Karşılaştığı uygunsuz durumları ve esrar içerken gördüğü öğrencilere istinaden durumu Sağlık İşleri Daire Başkanı’na bildirdiğini ifade eden başkan Çavuş, mücadele edecek pek çok konu varken, kedi köpekle uğraşmanın yanlışlığını ifade etti.

Tüm bu sorunlara istinaden görüştüğü Sağlık İşleri Daire Başkanının;
“Güvenliğe söylesek” şeklinde çözüm sunduğunu iddia eden başkan Çavuş, öğrencilerle yaptığı görüşmeler sonrasında da eski rektörün kendilerine önem verip kapısının hep açık olduğunu söylediklerini, ancak yeni rektöre yaklaşmanın imkânsız olduğunu ifade ettiklerini iddia etti.

Başkan Faruk Çavuş, gördükleri ve kaydettiği görüntüler karşısında gereken yerlere şikâyetlerde bulunacaklarını, sebep olanların yanına kalmayacağını beyan etti.

Hayvanları beslemesine Rektör engeli koyulan başkan Çavuş, ilk isyanını sosyal medya platformu Facebook'da şu şekilde duyurdu:

resim263693

Üniversitede mevcut hastane, restoran ve kafelerden çıkan artıkların hayvanlara verilip verilmediği de merak konusu. Devlete, belediyelere, üniversiteye düşen bünyesindeki hayvanlara bakmak, kısırlaştırmak, aynı yere bırakmak iken, bunu gönüllü yapan vatandaşlara engel olunmasına istinaden gereğinin yapılacağını umuyoruz.

Özel Haber
Banu Barlas



Kaynak: Banu Barlas