Bosphorus Trade Centers, Afrika Ticaret Ofisleri projesi Afrika’ya pandemi döneminde kesintisiz ihracat fırsatı sunuyor.

Bosphorus Trade Centers, Afrika Ticaret Ofisleri projesi Afrika’ya pandemi döneminde kesintisiz ihracat fırsatı sunuyor. Yıllarca Afrika’da düzenlemiş olduğu fuarlar, iş forumları ve alım heyetleri ile adından sıkça söz ettirmiş olan Bosphorus Expo şirketinin Kurucusu Anıl Utku Bengisu , yeni nesil ihracat projesi olan Küresel Ticaret Ağının Antalya Temsilciliğine de start verdi.

3 sene Antalya EXPO Center’da Yerli İş Makineleri Fuarı düzenleyen Boğaziçi İhtisas ve Fuarcılık LTD sahibi Anıl Utku Bengisu, ticarete can suyu verecek bir proje geliştirdi.

resim488555

Bosphorus Trade Centers Afrika ihracat Antalya temsilcisi Feti Yunus Öngel sistemi şu şekilde anlattı:

“Afrika nüfusunun %40’ının yaşadığı ülkeler olan Nijerya, Etiyopya, Gana, Fildişi Sahilleri ,Senegal, Togo, Uganda, Güney Sudan ve Sierra Leone’de açılan 9 ülkedeki ofisleriyle ihracatçıyı temsil edecek Bosphorus Trade Centers, aynı zamanda üretilen ürünlerin tanıtımının sahada ve yerinde potansiyel müşterilere ulaşmasını sağlayacak.”

Öngel: “Pandemi dönemi yeni nesil ihracat yönteminin gelişmesine vesile oldu.”
Yeni nesil ihracat projesi olan Afrika Ticaret Ofislerini anlatan Feti Yunus Öngel; “Pandemi döneminde ihracatçının zorlandığını, iş forumlarının ertelenmek zorunda olduğu, iş seyahatlerinin kısıtlandığı, müşteri ziyaretlerinin neredeyse sıfır seviyesinde olduğu bir yeni dünya düzeninde ülkemiz ihracatçısı yeni bir dili öğrenmeye mecbur oldu.

Özellikle Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumlarımız sanal etkinlikler, sanal fuarlar ve alım heyetleri ile ihracatçıya nefes aldırmaya çalıştı. Bu çok önemli çabaların özellikle kobiler için yanında bizim Afrika’da 365 gün sahada olma zorunluluğumuz doğdu. Uçak yolculuklarının riskleri, kısıtlı sayıda sefer olması, test zorunlulukları süreci biraz keyifsiz hale getirdi. Tanıtım ve pazarlama eksikliği yaşayan kobilerin kendilerini ve ürünlerini anlatacak bir enstrümana ihtiyacı her zamankinden daha fazla. Afrika Ticaret Ofisleri projesi ile kobilerimiz 365 gün ilgili Afrika ülkelerinde temsil edilecek, broşürleri pazarlarda müşterilerle buluşacak” dedi.

Afrika’ya İhracatta Online Randevu Konforunu Yıl Boyunca Yaşayın

Afrika Ticaret Ofisleri projesinin üyelik sisteminden ve avantajlarından bahseden Bosphorus Trade Centers Antalya Temsilcisi Feti Yunus Öngel; “Sistemimize üye olan bir firma için önce üye olduğu ofis veya ofislerin bulunduğu ülkelerde potansiyel müşterileri çıkartıyoruz. Belirlenen müşterileri ofislerimizden tek tek arayarak randevu oluşturuyoruz, gerek randevularla gerekse saha araştırmaları ile potansiyel müşteriler bir bir ziyaret ediliyor.

Özellikle oluşan önemli randevuların, ürüne gelen taleplerin değerlendirildiği tüm müşteri toplantılarına üyelerimizin birebir online olarak katılmasını sağlıyoruz. Böylece ürünlerini Afrika’ya ihraç etmek isteyen bir mobilyacı, üye olduğu ülkedeki mobilya ithalatçıları ile görüşmeleri bizim aracılığımız ile online olarak gerçekleştiriyor, görüşmelerin tamamını dilerse kendisi yönetme konforuna sahip oluyor.” şeklinde belirtti.

resim419067

Sisteme dahil olmak ve dahil olanlarla bire bir görüşmek isteyenler için, 24-25 Mart 2021 de Ankara Hilton Garden’da 2 gün boyunca düzenlenecek Dünya Sektörlerarası İşbirliği Forumu’nda ikili iş görüşmelerinde ürün ve hizmetlerinizin tanıtımını yapın , kataloglarınızla, size tahsis edilecek görüşme masasının üzerinde numunelerinizle yabancı alıcılarla görüşmeler gerçekleştirin.

Afrika Başta olmak üzere, Orta Asya ve Balkanlardan gelen iş insanlarına ürün ve hizmetlerinizi tanıtın, ticaret ağınızı geliştirin.


Sistemin üyelik koşullarını ve detaylı bilgileri www.afrikaticaretmerkezleri.com ve www.wciforum.com  adreslerinden edinilebilirken, youtube ve instagram kanallarından @bosphorustradecenters adresiyle bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

resim540754





Kaynak: Banu Barlas