Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), son dönemlerde gelen şikayetler üzerine harekete geçerek il emniyet müdürlüklerine özel bir genelge gönderip, modifiyeli araçları men etme kararı aldı.

Alınan karara tepki gösteren modifiye araç sahipleri, Türkiye'nin dört bir yanında protesto yapıyor. Konyalı modifiyeciler de  Konya - Beyşehir yolunda bulunan Akyokuş mevkisinde yaklaşık 100 araçla eylem yaptı. Eylem sırasında pankart açan sürücüler tezahüratlarda bulundu.Eyleme katılan modifiyeli araç sürücüleri, “Adamlar bu arabayı alıyorlar belirli bir fiyata toplayacağım diye uğraşıyorlar. Kimseye bir zararı, kusuru yok, devlet gelmiş buna karışıyor. Devletin parası mı yok. Bu adamlar Türkiye’de çok vergi ödüyorlar. Kimseye zararımız yok, kendimize zarar veriyoruz. Bu bir zevk meselesi kimsenin karışmasını istemiyoruz” diyerek alınan karara tepki gösterdi.

Eylemden sonra toplanan modifiyeli araç sahipleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Modifiyeli araç sahipleri sosyal medya üzerinden de tepkilerini dile getiriyorlar. Türkiye'nin her yerinden konuya dair tepki yağmakla birlikte, tepki gösterenler, bunu özgürlüklerinin karşısında bir müdahale olarak algıladıklarını beyan ediyorlar.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında eylem yapan modifiye tutkunları Kozyatağı E-5 Karayolu Boğaz Köprüsü istikametini de, gerçekleştirdikleri prosetso sırasında  trafiğe kapattılar.

resim378994
resim894898


Kaynak: Banu Barlas