Olay günü Gaziosmanpaşa’da Ali Uçkun adlı kişi, hastane bahçesinde bulunan Türk bayrağını indirdi. Daha sonra hastane yakınındaki karakolun bayrağını indirmeye çalışırken polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi

İstanbul Gaziosmanpaşa’da özel bir hastanenin direğindeki Türk bayrağını indirdikten sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki bayrağı da indirmek isteyen Ali Uçkun isimli kişi, polis tarafından silahla vuruldu. Olay  Gaziosmanpaşa Küçükköy’de meydana geldi.

Elinde bıçak bulunan 28 yaşındaki Ali Uçkun isimli kişi, önce Küçükköy’de bulunan özel bir hastaneye geldi. Bıçakla çevredekileri etrafında uzaklaştırdıktan sonra hastane önünde bulunan Türk bayrağını indirdi. Ardından hastanenin yaklaşık 2 kilometre ilerisndeki Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Müdürlük binasının önündeki bayrak direğinin önünde PKK lehine slogan atmaya başlayan Uçkan’a nöbet bekleyen polisler müdahale etti.

Bayrağın ipini kesti
Polisin cop ve biber gazıyla müdahale ettiği Uçkan, bu kez elindeki bıçağı göstererek direğe tırmanmaya çalıştı. Direğe tırmanarak bayrağı indirmeye planlayan Uçkun, bunu yapamayacağını anlayınca bu kez ipini keserek bayrağı indirmeye çalıştı. İpi kesmeye çalışırken polis tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Uçkun, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Uçkun’un 1 ay önce Muş’tan İstanbul’a geldiği, Gazi Mahallesi’nde ağabeyinin evinde kaldığı, bekâr ve işsiz olduğu tespit edildi. Uçkun’un eylemi tek başına mı planladığı yoksa birileri tarafından mı azmettirildiği polis tarafından araştırılıyor.

‘Polislerimizi kutluyorum’
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Gaziosmanpaşa’daki bayrak indirme olayıyla ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından açıklama yapan Mutlu, “Özel bir hastanenin bayrağını indirip sonra Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü’nün bayrağını indirmek isteyen kişi ayağından vurulup yakalandı. Mübarek günde hala provokasyon peşinde koşan ve şanlı bayrağımıza uzanan kirli eli şiddetle kınıyor, görevli personelimizi kutluyorum” dedi.

Bayrak yeniden asıldı
Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü’nün önünde indirilen Türk bayrağı vinç yardımıyla tekrar asıldı. Bazı vatandaşlar da olay yerinde Türk bayrağı açtı. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Ali Uslanmaz da İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek, olay hakkında bilgi aldı. Müdürlükten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uslanmaz, “Bayrağa hassasiyet gösterilmiştir. Hiçbir vatandaşımızın burnu kanamasın ama suç işleyenlere de mutlaka devlet gereğini yapacaktır” dedi.

Muş'tan  İstanbul'a gelen ve ağabeyinin evine yerleşen Ali Uçkun'un (28) Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandı. Uçkan daha sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. Ali Uçkun'un ağabeyi Sadettin Uçkun görüntüsünün kaydedilmesine izin vermeden habercilere bazı bilgiler verdi, kardeşinin Muş Devlet Hastanesi'nden alınmış şizofreni olduğuna ilişkin raporu gösterdi. Ağabey Uçkun, kardeşinin psikolojik rahatsızlığı olduğunu, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve rahatsızlığı nedeniyle askerlikten çürük raporu aldığını ifade etti.

Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne getirilen Uçkun, savcıya ifade vermeye başladı.

KOĞUŞTA İNTİHAR ETTİ

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk Bayrağı'nı indirmeye çalışırken polisler tarafından ayağından vurulan 28 yaşındaki Ali Uçkun, tutuklanarak konduğu Metris Cezaevi’ndeki yüksek güvenlikli koğuşta asılı olarak bulundu. Önceki gece meydana gelen olayda, Uçkun’un yalnız kaldığı koğuşta çamaşır ipi ile kendini astığı belirtildi. Olay yerine çağırılan savcının incelemesinden sonra Uçkun otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Alınan ön bilgiler Uçkun'un intihar ettiği yönünde.


Kaynak: Banu Barlas