Başbakan Erdoğan'ın 12 Temmuz Cumartesi günü Antalya'da düzenleyeceği miting dolayısıyla, bilboardlar Başbakanın afişleriyle doldu. Muhalefeten aciz kalanlar ise çareyi Başbakanın afişleriyle uğraşmakta buldu.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan; " Afişlerde 'Cumhurbaşkanı adayı' deniliyor. Oysa ki YSK henüz Başbakanın adaylığını onaylamadı. Erdoğan'ın adaylığı kesinleşmedi. Başbakan yazsaydı, bir şey diyemezdik. Ayrıca, bütün bilboardlara bu afişlerin asılması seçime girecek diğer adaylar nezninde adaletsizlik yaratmaktadır. Bu nedenle tüm afişlerin YSK'nın genelgeleri doğrulsusunda kaldırılması için Muratpaşa Kaymakamlığına şikayet dilekçesi verdim." şeklinde bir basın açıklamasında bulundu.

Erkan şayet Kaymakamlığa verdiği dilekçeden sonuç çıkaramazsa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekledi. Ercan Erkan itiraz ve şikayet konusunda CHP'de Baykal bayrağını devralmış gibi adeta. Zira 2009 yılında da yine Başbakan Erdoğan'ın Antalya'daki afişlerinde Türk Bayrağı kullanılması ile ilgili de suç duyurusunda bulunup, afişleri toplatmıştı.

Uğraşılan işler bize neden muhalefetin neden bir türlü iktidar olamadığını gösteren cinsten...


Kaynak: Banu Barlas