İsrail'in hiç kimseye hesap vermeden, özgürlüğün tanımını değiştirerek, kafasına göre yakması, yıkması, öldürmesi ve bu yolla Filistin halkına zulüm etmesi tüm dünyanın tepkisine yol açtı. Ancak gelen tepkilerin hemen hepsi sadece sözlü kınamayla ve pankartlarla yapılan protestolardan oluşuyor. Şu ana kadar sadece Venezüella ve Şili İsrail ürünlerini ve İsrail’i boykot kararı aldıklarını açıkladılar.

TBMM İsrail’e Karşı Tek Yumruk

Son yıllarda gerçekleşen Mısır ve Suriye'deki katliamları ve darbe sonucunda oluşan zulüm ortamınının karşısında bile ikiye ayrılmış Türk halkı, ilk kez her partiden ve her görüşten insanların bir araya gelip İsrail'e tepki göstererek Filistin'e destek vermesine sahne oldu. Türk halkının bu konuda tek yumruk olmasının yanı sıra, ilk defa meclisteki 4 parti tek yumruk olup elini masaya vurdu.

TBMM’de bulunan 4 parti ortak bir bildiri yayınlayarak, İsrail’i kınadı. İsrail’in saldırılarının katliama dönüştüğünü, tüm bu olanların uluslar arası insan hakları ihlali olduğunu söyleyen meclis üyeleri, bu bildirinin altına topluca imza attılar. Dünya üzerindeki tüm parlamentoları da Filistin halkına karşı yapılanlara yönelik ortak bir tutum geliştirmeye davet eden TBMM üyeleri, konuya dair fikirlerini kürsüde tek tek dile getirmeyi talep ettiler.


Yahudiler Bile İsrail’i Kınıyor!

Dünyanın dört bir tarafında yapılan İsrail’e yönelik protestolarda Yahudiler’in de ön planda İsrail’i protesto etmesi dikkat çekiyor. Kendi ırklarının bile tasvip etmediği bu insanlık ayıbına karşı Amerika Başkanı Obama bakın nasıl açıklamada bulundu:

“İsrail’in kendini savunma hakkının güçlü şekilde arkasındayım. Umarız ki İsrail bu operasyona can kaybı en az olacak şekilde devam eder” OBAMA

İşte emperyalizmin, para uğruna güç uğruna insanlıklarını yitirmişlerin bakış açısı bu! Bize düşen Hz. Ali’nin de söylediği gibi; “ Hiçbir şey yapamıyorsan, elinden hiçbir şey gelmiyorsa, en azından zulmü duyur:” sözüne uymaktır şimdilik. Ancak Türk halkı gösterdi ki, bu başıboşluğun, bu emperyalizmin durması için tek yürek olarak devletinin arkasında. Yeter ki devlet bir hamle yapsın!

Bu resmi yapanlar da yayanlar da, yayınlayanlar da Amerika'nın İsrail maşası olduğunu bu yolla bir kez daha görmüş olanlardır...

resim896601

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas