12’ci Türkçe Olimpiyatlarının finali 31 Mayıs- 15 Haziran arası Etiopya’da gerçekleşiyor.

Türkçe Olimpiyatlarında Almanya’da 3’üncü kez ana dil dalının birincisi Tuana Güney yarışmayı boykot kararı aldı. Ailesiyle birlikte açıklama yapan Tuana Güney; ‘Adı üstünde Türkçe Olimpiyatları’ olan bu yarışmanın neden Türkiye’de yapılmadığını ve yapılan bu organizasyonun Türkiye lehine olmadığını belirtti .

Yapılan organizasyonun Türk Devletine zarar verdiğini söyleyen Tuana Güney, zaten kendisini de devlete karşı kullandıklarını ve bu devlet düşmanı yapıya destek vermeyeceğini, başka ailelerin de destek vermemesi gerektiğini vurguladı.

“Devletimiz de tek, milletimiz de tek, bizim yolumuz devletimizin başı olan Recep Tayyip Erdoğan yoludur” şeklinde açıklama yapan Tuana Güney ve ailesi, kendilerinin aile olarak da yüce Türk Devletine ve milletine Almanya’dan destek vermeye devam edeceklerini belirttiler.

Tuana Güney, kendisine verilen Olimpiyat Birinciliği Madalyasını da geri iade edeceğini, bundan böyle de Türkiye Cumhuriyeti ve Başbakanı aleyhinde propagandalara alet olmamak için daha fazla özen göstereceğini söyleyerek; “Allah Devletimizin de, Milletimizin de, Başbakanımızın da Yar ve Yardımcısı olsun” dileğinde bulundu.

Banu Barlas Okumuş
Özel Haber


resim169375


Kaynak: Özel Haber