Bin Öğrenci’nin Zehirlendiği İYTE’den Alay Eder Gibi Açıklama

İYTE’de geçtiğimiz hafta bine yakın öğrenci okulda çıkan yemeklerden zehirlenmişti. Böylesine büyük bir tehlike sonrası Urla İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan gıda ve su analiz sonucu tüm öğrencileri ve velileri endişeye sevk etti.
 
Üniversite rektörlüğü tarafından yapılan açıklama ve üniversitenin resmi sitesinde yayınlanan raporlara göre; yemek ve su analiz sonucu temiz, Üniversite yönetiminin iddiasına göre,  yemek yemeyenlerde de aynı sorun gözlendi.
 
Rektörlüğün yayınladığı ‘TEMİZ’ raporu sonrası öğrenciler ve velilerin tepkisi arttı. Fiyat ve yaşam alanı koşulları itibariyle okuldan başka yerde yemek yeme şansı olmayan öğrenciler bu sonuçlardan sonra üniversite yönetimine yönelik güven sorunu oluştuğunu belirttiler.
 
Üniversite yönetiminin 80 kişi olarak açıkladığı zehirlenen öğrenci sayısının ise binden fazla olduğu iddia ediliyor. Hastane kayıtları ve hastane koridorlarında öğrenciler tarafından çekilen görüntüler de yüzlerce öğrenciden çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz aylarda üniversitenin KYK yurdunda da suya kanalizasyon karışması sonucu meydana gelen zehirlenmeden sonra, böylesine büyük bir zehirlenmenin daha meydana gelmesi velileri tedirgin etti.
 
Öğrenciler “Üniversitemizde yemek yiyemeyeceksek, güvenemeyeceksek nereye gideceğiz?” diye isyan edip okulda eylem düzenlediler.
 
 
İYTE Zehirlenme ile Goggle da 1 Numara Oldu
 
Önce zehirlenme akabinde skandal rektörlük açıklaması üzerine Google arama motorunda “İYTE” yazıldığında “ZEHİRLENME” ve “İYTE Zehirlenme” başlığı en üst sırada yer almaya başladı.
 
Öğrenciler Nasıl Zehirlendi?
 
Öğrenciler zehirlenmenin kaynağı bulunup kendilerine doğru dürüst bir açıklama yapılana kadar üniversitede yemek yiyemeyeceklerini, aynı üniversitede iki kez zehirlenmenin son derece endişe verdiğini ifade etti.
 
Üniversitenin yayınladığı raporlar neticesinde okulda yenen yemek ve sudan kaynaklı zehirlenme olmağı açıklaması yapıldı. Öğrenci ve veliler bu durum karşısında; “O halde çocuklarımız nasıl zehirlendi?” sorusunun cevabını istiyorlar.
 


 
Skandal Zehirlenme Twitter’da da Gündem Oldu
 
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde ardı ardına gerçekleşen ve yüzlerce öğrencinin zehirlendiği skandal sonrası konu twitter da da gündem oldu. #İYTEyinezehirlendi, #İYTEYineZehirlendi tagları açarak tepkilerini dile getirdiler.
 



Veliler Savcılığı Göreve Davet Etti
 
Rektörlüğün yaptığı skandal açıklama ve yayınladığı ‘Temiz’ raporu sonucu veliler ayaklandı. Zehirlenme sonrası savcılığa yapılan suç duyurularına yenisini eklemeye hazırlanan veliler savcılığı göreve davet ederek sorumluların bulunmasını istedi.
 
Biz de Akdeniz Medya Grup olarak gerek halk sağlığı gerekse hak arayışına verdiğimiz destek gereği bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.
 
Banu BARLAS
 


Kaynak: Banu Barlas