İsrail'in sahip olduğu yegane şey para ancak, şeref ve insanlık parayla satın alınmadığı için, İsrail şerefsizlikte sınır tanımıyor. Gazze'nin elektrik santralinin ana yakıt tankeri de vuruldu. Yine Gazzelilerin sesi olan Aksa TV ve radyo binaları da bombalandı...

İsrail Gazze'nin dış dünya ile bağlantısını kesmek ve üretimini engellemek için her şeyi yapıyor. Bayram süresince ölenlerin sayısı 150'yi geçti. 7 bin yaralı 216 katıylı ölü bulunan Gazze'de enkaz altında kalanlar henüz kayıt dışı.

Katliama bayram arası daha vermeyen İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki halkı topluca cezalandırması bunlarla bitmiyor. İsrail ordusu 1.8 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik santralinin ana yakıt tankını vurdu, bölgeyi dünyaya bağlayan TV ve radyo yayınlarının yapıldığı binaları bombaladı.

Gazze Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, İsrail'in saldırısı ile üretimin tamamen durduğunu açıkladı. İsrail'in daha önce bazı elektrik ana hatlarını kesmesi dolayısıyla enerji açığı yüzde 90'a ulaşmıştı.

Vurulan elektrik santralinin tamirinin aylar süreceği tahminleri yapılırken, Gazze Şeridi'nin yıllardır abluka altında olduğu dikkate alındığında bölgenin yeniden yapılandırılmasının hiç de kolay olmayacağı görülüyor. Elektrik kaynağının da vurulması ile birlikte Gazzelileri daha zor günler bekliyor.


Kaynak: Banu Barlas