Isparta İl Emniyet Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Isparta Polisevi’nde misafir edilen depremzedeleri ve huzurevini ziyaret etti.
 
Polisevi ve huzurevinde kalan misafir ve yaşlılara moral verip yanlarında olduğunu gösteren Isparta polisi, depremzede çocukları da sinemaya götürerek eğlenceli bir gün geçirmelerine vesile oldu.
 
6 Şubat’ta ülkemizde yaşanan ve tüm halkımızı yasa boğan depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam etmektedir. Isparta iline gelen çok sayıda depremzede için de çeşitli yardım ve sosyal yardım projeleri yürütülmektedir.
 




 
Kadın Dostu Emniyet
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü yapan 1. Sınıf emniyet müdürü Ahmet Metin TURANLI; yerel halkın yapısına göre hareket ettiklerini, kültürel yaklaşımlarına duydukları saygıdan dolayı kadına çok daha fazla ehemmiyet verdiklerini belirtti.

Isparta herkesçe bilindiği gibi kültürel yapısı gereği daha içe kapanıktır ve kadınların çoğu eşleri olmadan polisle bile görüşmek istemezler. Bu yapının okumakla veya modernlikle değil, tamamen kültürle alakalı olduğunu annemden biliyorum. Eğidir’in  okumuş ailelerinden birinin kızıydı ve okumuştu, esnaflık yapıyordu ancak hiçbir yere asla babam olmadan ve ona sormadan imza bile atmıyordu.
 
Bu kırılmaz yapımızı fark eden emniyet müdürümüz; Ispartalı kadınlarımıza ulaşmak, bilinçlendirmek, her daim yanlarında olunduğunu göstermek, İçişleri Bakanlığı Projelerini Uygulamak amacıyla Merkezde bulunan 3 Polis Merkezi Amirliğine Kadın Amirler görevlendirilmiş.
 
Toplum Destekli Polislik şube müdürünün amirliği koordinesinde kadın amirler,  TDP, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Aile İçi Şiddetle Mücadele birimleri personeli ile birlikte hareket etmekte.
 
Belediye, Milli Eğitim, Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurs merkezlerinde, STK’larda, kamu kurum ve kuruluşlarında, AVM’ lerde ve halkın yoğun olarak bulunduğu alanlarda birçok toplantı, buluşma, eğitim ve görüşme ile kadınlara ulaşarak onları güvenlik ve diğer konularda bilgilendirmekte, iletilen talepleri dinlemektedirler.
 
Kadınlara, ihtiyaçlarına, kültürlerine önem veren ve Isparta halkının güvenliği için tüm birimleriyle zaman merfumu gözetmeden çalışmalar yürüten Emniyet Müdürümüz  Ahmet Metin Turanlı’ya ve tüm emniyet personeline teşekkür ederiz.
 


 
 


Kaynak: Banu Barlas