MHP'nin değişmeyen, değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen başarısız lideri Devlet Bahçeli, Ekmeleddin İhnasoğlu'na destek mitinglerinde bir kez daha haddini aştı.

Kendini veya adayını tanıtmak yerine Ak Parti seçmenine saldırmayı tercih eden Bahçeli'ye halk itibar etmedi. Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde partililerine seslenen Bahçeli; " Almanya'da yaşayıp oy kullanma çağında olan her insan, bu insana Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verirse, ya Recep Tayyip Erdoğan'da bir yanlışlık var, ya da orada oy verende bir yanlışlık var demektir." dedi.

Konuşmasında seçimlere kısa bir süre kaldığını hatırlatan Bahçeli, Erdoğan'a oy veren seçmene hakeret ederek, "Ailesi Türkiye'de doğmuş ve Türkiye'de yaşamış. Büyük oğlan veya kız Türkiye'de doğmuş. Sonra oraya gitmiş, orada çocukları olmuş. Demek ki birisi Brüksel'de doğmuş, birisi Paris'te doğmuş, öbürü Almanya'nın herhangi bir şehrinde doğmuş. Şimdi bir babanın, bir ananın 2 evladı arasında sen nasıl olurda ayrımcılık yaparsın. Büyük oğlan Türkiye'de doğdu diye o memleket evladı olacak, öbürü Brüksel'de doğdu diye, Hollanda'da doğdu diye, o memleket evladı olmayacak mıdır? Onun için Almanya'da yaşayıp oy kullanma çağında olan her insan, bu insana Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verirse ya Recep Tayyip Erdoğan'da bir yanlışlık var ya da orada oy verende bir yanlışlık var demektir" dedi.

Yaptığı konuşma sonunda izleyenlerden destek görmemesi de halkın bu üsluptan hoşlanmadığının göstergesi oldu.


Kaynak: Banu Barlas