Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk sonuçlarının çıkmasıyla birlikte, Türkiye genelinde çeşitli siyasilerden yorumlar gelmeye başladı.

Seçim sonuçları Kılıçtaroğlu'nun önerdiği ve 10 Partinin desteği ile ortaya çıkarılan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aleyhinde çıktığı andan beri Kemal Kılıçtaroğlu'ndan haber alınamıyor. Tüm çabalara rağmen ulaşılamayan Kılıçtaroğlu'nun yapacağı açıklama halk tarafından merakla bekleniyor.

Kayıp Kılıçtaroğlu'nun yerine CHP adına söz alan CHP grup sözcüsü Haluk Koç'un açıklamaları ise şöyle :

" Erdoğan seçim sürecinde Türkiye Cumhuriyeti hazinesini kullanmıştır. Her türlü kanunsusluğu ve hukuksuzluğu yönetim haline getiren Erdoğan ve bunun karşısında ılımlı İhsanoğlu bulunmuştur. Bir tarafta ne bölgesinde ne ülkesinde hiç bir saygınlığı kalmayan Erdoğan, diğer tarafta ise tüm dünyada saygınlığı olan İhsanoğlu bulunmaktadır. Üzülerek söylüyorum, Türkiye'de yaşayan Recep Tayyip Erdoğan, herkesin Cumhurbaşkanı değildir. Önümüzdeki dönemde Türkiye'ye zarar getirecek olan bir zihniyetten Türkiye'ye hayır gelmez."

14 partinin birleşerek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediğini söyleyen siyasiler ise bu açıklama karşısında:

"Muhalefet hala Türkiye tablosunu görmemekte ısrarlı. Sonuçları doğru okumuyor ve 14 Partinin birleşiminden doğan sonucu bile başarı olarak görüyor."

Ekmeleddin İhsanoğlu:

" Açıklanan gayriresmi sonuca göre, % 39-40 civarında oy aldığımız ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu çok önemli bir rakamdır. Çünkü bir ay önce başladığımız seçim kampanyasında, "İhsanoğlu tanınmıyor" şeklinde yaklaşanlara da alınan sonuç ithaf olunur. Bana seçim kampanyası süresince destek veren gönüllüler ordusuna teşekkür ediyorum. Seçime katılan diğer iki adaya da hayırlı olsun diyorum. Başbakanı da tebrik eder, herkese teşekkür ederim." şeklinde açıklamada bulundu.

14 Partinin birleşimi sonucu alınan bu sonucu bile büyük bir başarı olarak gören İhsanoğlu'nun da Türkiye gerçeğiyle alakası olmadığı yaptığı açıklamalardan belli oluyor.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas