13 yıldır akıl,fikir,beceri,dürüstlük ve icraatlarıyla Ak Parti'nin önüne geçemeyenler, o hazımsızlıkla her seçim sonrası Ak Partili'lere hakaret ederek rahatlama yoluna gittiler.

Türkiye'de ilk kez Aysun Kayacı'nın "Dağdaki çobanla benim oyum bir mi?!" çıkışı ile başlayan aşağılık kompleksi, sonrasında haddini bilmeyen pek çok kişi tarafından benzer tanımlamalarla devam etti.

Seçimlerden hemen önce Ak Parti seçmenine ağır hakaretler eden Kılıçtaroğlu, "Ak Partililerin anasını bellendi" şeklinde çıkış yaptıktan hemen sonra, "Türkiye'nin % 46'sı düşünemiyor" dedi.
Başarısız ve hazımsız olan ağızlardan çıkan sözler Ak Partilileri kızdırmak bir yana, söyleyenlerin alay konusu olmasına sebep oldu.

Erdoğan ve Ak Parti karşıtlarının "Cahil Seçmen" yakıştırmaları, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası oluşan hazımsızlıkla yeniden ortaya atıldı. Mustafa Sarıgül'ün danışmanlarından ve Gezi eylemlerinin baş aktörlerinden Koray Çalışkan'ın Erdoğan'a oy verenlere 'Cahil' demesi ve kimsenin kale almadığı Zaman yazarı İhsan Yılmaz'ın da buna destek vermesi, Ak Partililerin tepkilerine sebep oldu.

Cumhurbaşkanı seçimlerini analiz eden Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Çalışkan ile Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Yılmaz, Erdoğan'a oy verenlere "cahil" dedi.

Aynı zamanda Mustafa Sarıgül'ün danışmanlarından olan ve Gezi olaylarının aktörleri arasından yer alan Koray Çalışkan, Twitter hesabından, üniversite mezunu seçmenlerden yüzde 60'ının Ekmeleddin İhsanoğlu'a, yüzde 37'sinin ise Erdoğan'a oy verdiğini belirterek, Erdoğan'ın cahil kesimden rahat oy aldığı için eğitim sistemini rezil ettiğini ima etti.

Çalışkan'a destek veren Today'a Zaman yazarı Prof. Dr. İhsan Yılmaz da Erdoğan'a oy veren yüzde 37'lik üniversite mezunun kitlenin içindeki açıköğretim ve iki yıllık oranını da ölçmek gerektiğini yazıp gülücük işareti koydu.

Erdoğan'a oy verenleri "eğitim seviyesi düşük" ve "cahil" olarak tanımlayan iki akademisyene yanıt yazar Murat Zelan'dan ve Banu Barlas'dan geldi. Zelan, Fethullah Gülen'in ilkokul mezunu olmasını hatırlatarak "İlkokulu bile bitiremeyen emekli vaize aklını kiraya ver, Erdoğan'ın seçmenlerini cahillikle suçla. Oh ne ala!" diye yazdı.

Banu Barlas ise; "Ak Partiye oy verenler akılsız ve cahilse, bunca akılsız ve cahilden oy alamayanlar da, 'süzme gerizekalı' o zaman" şeklinde bir çıkışta bulundu.

İşte o Ak Partililere hakaret içeren tweet'ler ve karşılığında verilen  bazı cevaplar:

resim713871

resim173014


Kaynak: Banu Barlas