Ak Parti tabanına yakın ve adı FETÖ ile mücadelesiyle tanınan Hüsnü Gülez, geçtiğimiz Cuma namazında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya geldi. Marmaris Hisarönü - Değirmenyanı Camiinde bir araya gelen ikilinin ortak paydası FETÖ ile mücadele olunca sohbetleri hayli koyu oldu.

Namaz sırasında yan yana saf tutan ikilinin sohbeti namaz sonrası da devam etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Gülen Cemaati ile uzaktan-yakından ilgisi olmadığı tüm Türkiye tarafından biliniyor. Yine Hüsnü Gülez’in de Ak Partili olduğu halde, 17/25 Aralık öncesinde ve sonrasında Gülen Cemaati ile hiçbir ilişkisi olmadığı ve hatta biat etmek bir yana, bir de Cemaat ile mücadeleye giriştiği de biliniyor. Pek çok Ak Partili ismin aksine, her iki ismin de 17/25 Aralık öncesi dönem de de Cemaatle en ufak iltisaklarının bulunmaması nedeniyle, Soylu ve Gülez arasında geçmişe dayalı özel ve güvene dayalı bir diyalog bulunmaktaydı. Nitekim 17/25 sonrası Gülez’e kurulan kumpasları bozma konusunda en büyük desteği Süleyman Soylu vermişti.

resim746803

Hüsnü Gülez, kendisi ile alakadar olan Bakan Soylu’ya FETÖ’nün kendisine kurduğu tuzakları bozma konusunda desteğinden dolayı bir kez daha teşekkür etti. Sohbet sonrası Bakan Soylu’ya aracına kadar eşlik eden Gülez, açık tanık olarak mücadelesinin devam ettiğini, İçişleri Bakanı olarak, kendisinin de bu konuda başarılı olacağına emin olduğunu ve üzerine düşen ne varsa yapmaya devam edeceğini ifade etti.





Kaynak: Banu Barlas