Münir Kanar… Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi muhtarı. Nüfusu 18 bin’e dayanan Yenişehir Mahallesi gün geçmiyor ki gelişime gebe olmasın…

Neredeyse başlı başına bir ilçe nüfusuna sahip olan Yenişehir mahallesinin tüm sorunlarıyla ilgilenen Muhtar Kanar, kanalizasyondan, trafoya, tren yolundan esnaf sorunlarına kadar bir bir ilgileniyor ve kendisini aşan sorunları muhakkak ilgili bürokrat veya siyasiye ulaştırıyor. O bir muhtar ama neredeyse Belediye Başkanı gibi sorumlulukla çalışıyor.

resim420522

Muhtar Kanar, mahallesinin gelişimi için gerekli olan altyapı çalışmaları sırasında sabırsızlanan halka da sık sık telkinlerde bulunuyor. Çalışmalar bittikten sonra mahallelerinin rahatlığa kavuşacağını, çekilen bu sıkıntıların gelişim için gerekli olduğuna değinen Kanar, mahalle halkını teskin etme çabasında.

resim615200
Muhtar Münir Kanar’ın tüm sorunlarla bir bir ilgilenip yetkililere iletmesi ile mahallenin tüm eksiklikleri gideriliyor. 2014 yılında Viranşehir Belediye Başkanlığına Ak Parti’den aday olan Kanar, önümüzdeki dönemde de aday olacağının sinyallerini veriyor. Aralıksız devam eden halka arz noktasında 73 hektar trenyolu parkının takriben 150 gün içinde bitirilip hizmete açılacağını müjdeleyen Kanar, doğalgaz hizmetinin de bitme aşamasında olduğunu, bu çalışmalar sırasındaki kazıların halkın yaşam koşullarını kısa bir süre için olumsuz etkilediğini ancak çalışmaların bitimine az kaldığını ve mahalle sakinlerinin çok yakında konforlu bir yaşam kazanacağını ifade etti.

resim122175





Kaynak: Banu Barlas