ESKİ MİLLETVEKİLİNE KIZI:”HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” DEDİ

Geçtiğimiz hafta vefat eden 18. Dönem ANAP Milletvekili Tevfik Ertürk’ün kızı: ”Hakkımı helal etmiyorum!” dedi…

Eski milletvekili ve Turgut Özal'ın prenslerinden Tevfik Ertürk, hakkında babalık davası devam ederken geçtiğimiz hafta hakkın rahmetine kavuştu. 89 yaşında vefat eden merhum Ertürk'ün cenazesi Ankara Karşıyaka Ahmet Efendi Cami’nde kılınan cenaze namazını müteakip, Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.
Tevfik Ertürk’e karşı açtığı babalık davası devam eden Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Ekmekçi, Ertürk’ün mezarının başında yaptığı açıklamada: “ Hakkımı helal etmiyorum” dedi…

resim147141

Annesinin Na’şını Tekrar Defnedemeden Babasının da Mezarı Açılacak!

11 yaşında evlatlık olduğunu öğrenen Dilek Ekmekçi, soy bağı mücadelesinde ulaştığı annesinin mezarını cinayet şüphesiyle Mayıs ayı başında açtırdı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda annesinin 154 parça kemiği üzerinde inceleme devam ederken, Ekmekçi geçtiğimiz hafta da babasının acı haberiyle sarsıldı.

Ekmekçi’nin soy bağı mücadelesi sırasında ulaştığı verilerle açtığı babalık davasında, DNA vermemekte direnen Tevfik Ertürk hakkında zorla getirme kararı verilmişti. Ekmekçi Annesinin na’şını tekrar defnedemeden DNA alabilmek için babasının mezarını da açtırmak zorunda kalacak…

resim727618

Milletvekilinin Kızı Namazda En Önde Saf Tuttu

Merhum Ertürk’ün cenaze namazı sırasında en ön safta yer tutan Ekmekçi, toplumumuzda alışılagelmiş cenaze namazına aykırı bir görüntü oluşturduğu için, dikkatleri üzerine çekti. Cenazede Eski İç İşleri Bakanları'ndan Abdülkadir Aksu, Anap Eski Genel Başkan Yardımcılarından eski milletvekili Cengiz Altınkaya, Gümrük Bakanlığı müsteşar yardımcısı İsmail Yücel, Ertürk'ün oğlu Enerji Bakanlığı eski müsteşar yardımcılarından Talat Ertürk hazır bulundu. Cenaze namazı sonrası Ertürk’ün mezarı başında görüntülenen Ekmekçi’ye neden en ön safta yer tuttuğunu sorduk.
Ekmekçi: “Dinimizce cenaze namazının gereği olarak, İmam merhum için helallik istediğinde, ‘HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’ demek için en ön safta yer aldım. Ancak 12 cenaze için aynı anda helallik istenmesinden dolayı, diğer cenazelere saygımdan sessiz kalmayı tercih ettim.Keşke yaşarken gerçekleri açıklayıp, DNA verip benimle helalleşebilseydi. Gerçeklerden ve benden kaçtığı için hakkımı helal etmiyorum. Mezarın tekrar açılacak olmasından dolayı son derece üzgünüm ancak başka bir çare kalmadı” dedi.


Kaynak: Banu Barlas