Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde son derece ilginç bir vaka ile karşılaştık. SDÜ Tıp Fakültesi’nin bulunduğu Çünür’de doğan ve büyüyen, adının Halit olduğu bilinen bir adam, sadece sigara paketi kağıdı yiyerek besleniyor…

Evet yanlış duymadınız, çöplerden ve yerden topladığı sigara paketi kağıtları ile beslenen Halit, boğazına takıldığında su, ayran, sütün dışında başka hiçbir şey ile beslenmiyor.

resim222878

Yediği sigara kağıtları midesini yakıp sindirim sistemini zorladığı için, gecenin yarısı hastane bahçesinde acılar içinde kıvranıp acı ile haykırmaları Çünür’ün dört bir tarafından duyuluyor.

Her sabah mesaiye gelir gibi SDÜ’nün Tıp Fakültesi önüne gelerek sigara paketleri kağıtlarını toplayan Halil’i tanımayan hemen hemen yok… Etrafındakilerin yardım tekliflerine cevap vermeyen Halit, çoğu zaman ayakkabı giymiyor, yemek zaten hiç yemiyor.

Halit’in midesinde meydana gelen rahatsızlığa istinaden görüştüğümüz SDÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Altuğ Şenol, Halit’in kabul etmesi halinde muayene edip gerekeni yapabileceklerini söylese de, Halit’i bu konuda ikna etmek imkansızdı…

resim686254

Prof. Dr. Altuğ Şenol, görmeden, muayene etmeden herhangi bir teşhis veya tanı koymanın yanlış olacağını, ancak yediği jelatinli sigara paketlerini sindirememesinden kaynaklı çok ciddi sıkıntılar doğabileceğini belirtti.

Banu Barlas


Kaynak: Banu Barlas