Kütahya 3. Dumlupınar Çini ve El Festivali geçtiğimiz hafta düzenlendi Kütahya Üniversitesi’nin de katılımcı olduğu festivalde Kütahya kültürünün en önemli eserleri sergilendi. Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Rektör Prof. Dr. Remzi Gören’in de katıldığı festival bitti ancak etkileri il il yayıldı.

Antalya’nın ileri gelen isimlerinden Gülez ailesinin kızı Fatma Gülez’in yapmış olduğu çalışma beğenilince, gözler birinci sınıf olan Gülez’i yetiştirenlere çevrildi. Antalya Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden onur belgesi ile mezun olan Fatma Gülez, 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde yapılan özel yetenek sınavında başarılı olup, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü 1. sınıfta okumakta.

resim296569

Gülez’in henüz 1’inci sınıfta sahip olduğu başarılarının mimarlarından Dr. Öğretim Üyesi Pınar Yazkaç alanının en iyilerinden. Ebru sanatı ve resim üzerine pek çok önemli esere sahip olan Yazkaç, Dumlupınar Üniversitesini yurt içinde ve dışında açtığı sergilerle ülkemizi başarıyla temsil etmiş. Pek çok ülkede ders vermiş olan Yazkaç’ın alanında mükemmel olduğu da bilinmekte.

Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç “Ebru sanatının Osmanlı döneminde çok yaygın su üzerinde yapılan bir sanat olduğunu, uygulanması sırasında çok dikkatli olunması ve desenlerin özenle hazırlanarak tek seferde yapılması gerektiğini” belirtti.
Dumlupınar Çini ve El Sanatları Festivali Hezar Dinari Kültür Merkezi'ndeki etkinliklerin ardından Frigya Vadileri gezisi ile sona erdi.


Kaynak: Banu Barlas