Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, bu sabah saatlerinde yayla asfaltlama faaliyetleri sırasında meydana gelen kazada, bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Yaralılardan biri hafif yaralıyken, diğerinin omzundan ameliyat geçireceği öğrenildi. İş makineleri ile asfaltlamaya giderken meydana gelen kazaya ilişkin, İlçe Başkanı Sayın Adil Çelik, sosyal medya üzerinden konuya dair üzüntüsünü dile getirerek, taziye mesajı yayınladı.

Edinilen bilgilere göre, kaza saat 09.00’da Gökkuzluk Yaylası Soğukoluk mevkiinde meydana geldi. Yayla yollarında genişletme ve asfaltlama çalışması yapan iş makinesinin arızalanması üzerine yola çıkan 3 kişilik ekibin içinde bulunduğu kamyonet, iddiaya göre Soğukoluk mevkiinde sürücü bir aracı sollarken durdu. Frenleri boşalan ve geri geri gitmeye başlayan kamyonet uçuruma yuvarlandı. 6 takla atan kamyonetin sürücüsü Turan Cingöz (40) ve kamyonet içinde bulunan işçiler Veysel Yaman (55) ve Veysi Demirel (42) araçtan fırladı. Kaza sonrası araçtan 70 metre ileride bulunan kamyonet sürücüsü Turan Cingöz olay yerinde hayatını kaybetti, işçiler ise ağır yaralandı.

Turan Cingöz isimli belediye işçisi elim kazada hayatını kaybederken, Veysel Yaman ve Veysi Demirel kazayı hafif yaralanarak atlattı. Veysi Demirel’in omzunun kırıldığı ve Gazipaşa Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahaleden sonra Alanya Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği de edindiğimiz bilgiler arasında. Kazada hayatını kaybeden Turan Cingöz, yapılan otopsinin ardından Alanya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Antalya Büyükşehir’e ait pikap türü araçla meydana gelen kazada, çalışma yapılan yayla yoluna giderken, yolun henüz yapılmamış kısmı nedeniyle kazaya sebebiyet verdiği edindiğimiz bilgiler arasında.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas