Antalya Gazeteciler Cemiyeti 30'uncu yıl kutlaması dün akşam gerçekleşti. Kutlamalarla birlikte 29'uncu Antalya Basın Ödülleri ve 21'inci Hasan Özkay Fotoğraf yarışması ödülleri törenle dağıtıldı.

Hilside Su Otel’de yapılan ödül törenine; Antalya eski Valisi Sebahattin Öztürk, CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, CHP Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Gürkut Acar,Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolay, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, gazeteciler, siyasiler ve davetliler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, 30 yıl önce 13 meslek büyüğünün birlikte kurdukları büyük meslek örgütünün bugün 30’uncu yılını doldurduğunu söyledi. AGC’nin projeler ürettiğini dile getiren Yeni, “Türk basını sıkıntılı dönemden geçiyor. Her kesimde olduğu gibi. En büyük sıkıntıyı Anadolu basını yaşıyor. Özel haklarında gazetelerin bünyelerindeki çalışanlarının haklarıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. Sendika ile gazeteci sorunu vardır. Sendikalı gazeteciler kalmamıştır. Meslek örgütleri ile el ele vererek bu sorunları çözmeliyiz. Yerel medyanın çok ciddi sorunları var. Yerel gazetelere destek olunmasını bekliyoruz. Meslektaşlarımdan da nitelikli haberler yapmasını bekliyorum” diye konuştu.Ödül figürünü kurumsal hale getirdiklerini kaydeden Balkan Yeni, ödül alan bütün meslektaşlarını tebrik ettiğini dile getirdi.

Törende konuşan AGC’inin kurucularından Erdoğan Kahya ise, 10 Ocak 1984 yılında AGC’nin kuruluşunu tamamladığını hatırlattı. Kahya, genç gazetecilere zorluklar karşında yılmamalarını ve mücadele etmeleri önerisinde bulunduTürkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolay, hedeflerinin gazetecilik mesleğini Türk Tabipler Birliği’nde olduğu gibi ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini içeren bir yasa çıkarmak olduğunu kaydetti.

Türel; " Yalan ve iftira haberciliği yapanlarla mücadelem hayatım boyunca devam edecek. Bunun hesabını soracağım" diyerek etik dışı gazetecilik yapanların gazeteci olmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AGC’nin kendisine büyüklerinden miras kaldığını aktararak, “Bu mesleği yıllarca birlikte yaptık. Birçok hatırayı paylaştık. Gazetecilik meşakkatli bir görev olduğunu bilirim. Geçmişte sıkıntılı süreçler yaşandı. Türkiye demokrasisini ve özgürlüklerini güçlendirmek için senelerce uğraşıyor. Tarafsız gazeteciliği mazide görebiliriz. Bugün taraflı gazetecik Türkiye’de vardır. Taraflı gazeteciliğin içinde yalan ve iftira haberciliği kabul edemeyiz. Bir gazeteci belediye başkanı, siyasetçi olarak gazeteciliğin içinde yalanı ve iftirayı alışkanlık edinenlerle, mücadele edeceğim. Bu noktada mücadelemi hayatımın sonuna kadar yapacağım. Bunun hesabını soracağım”  Antalya eski Valisi Sebahattin Öztürk ve yeni İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Antalya’da Türkiye’nin standartlarında kaliteli haber ve fotoğrafların yer aldığını söyledi. Konuşmaların ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi.

AGC'nin 30'uncu kuruluş yılı tüm basın camiasına verilen yemek ve kokteyl ile sona erdi.


Kaynak: Banu Barlas