BİZ SİZİ İKTİDAR PARTİSİNİN HİZMET KADEMESİ OLARAK SEÇTİK EY MECLİS ÜYELERİ

Yerel seçimler sonrası DP’li Ömer Şengöl’ün Başkanlığa gelişinden beri, Eğirdir Belediyesi bir arpa boyu yol bile ilerleyemedi. İlerleyemedi çünkü hata bizde, hata seçmende…

Hata bizde ki biz seçim sonucu olarak okunabilecek daha ayrıntılı bir mektup yazmamışız. Hata bizde ki biz daha önceki çalışmayan, Eğirdir’in neyi var neyi yoksa satıp savan bir Başkanı cezalandırırken, meclis üyelerini tenzih etmişiz. Hata bizde ki biz, meclis üyelerinin Eğirdir halkının hatayı affetmeyeceği tepkisini tam ortaya koyamamışız.

Ayyuka çıktığı üzere, Şengöl yönetimindeki Eğirdir Belediye Meclisi’nde ortaya atılan her fikir muhalefet duvarına çarpıyor. Bazıları bu muhalefet oyununa kendisini öylesine kaptırıyor ki, Eğirdir’in çıkarlarını unutup şahsi hesaplaşmaya yöneliyor ve seçim kaybetmenin yarışını kazanandan soruyor. O sorguyu da aklı sıra makamı işlemez hale getirerek yapmaya çalışıyor.

Diyeceklerimi daha net cümlelerle ortaya koyacak olursam; ey Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Belediyesi Meclis Üyeleri… Biz değimliyiz ki, halk olarak sizi seçen. Biz değil miyiz ki, size Eğirdir’le ilgili görev yetkisi veren?! Peki şimdi siz orada ne yapıyorsunuz?! Kendi partiniz, partiliniz seçilmedi diye neyin öcünü kimden ve ne şekilde aldığınızı sanıyorsunuz?!

Sizler seçimden çıkan sonucun mektubunu tam okuyamamışsınız, hatta belli ki yanlış okumuşsunuz. Ben sizlere tam olarak tercüme edeyim o zaman. Halk dedi ki; “Biz geçen dönem iktidar partisi hizmet etsin diye Ak Partiye oy verdik. Fakat Eğirdir, iktidarın hiçbir nimetinden yararlanmadığı gibi geri gitti. Ancak iktidar partisinin bu ülkeye olan hizmetlerini de takdir ettiğimiz için onu ayrı bir kefeye koyuyoruz ve meclis üyesi oylarımızla iktidar partisine olan desteğimizi sürdürüyoruz. Meclis üyesi oylarından çıkacak sonuçtaki beklentimiz, iktidar partisi adayını başkan yapıp hizmet alamadığımız, aksine mağdur olduğumuz geçmiş dönemdeki hataları ve eksikliklerini gidermesi, yaşadığımız mağduriyetleri telafi etmesidir. Kısaca meclis üyeliğinde Ak Partiye oy vermemizin yegâne nedeni, verdiğimiz oyların karşılığını hizmet olarak iktidardan alabilmektir.”

Şimdi siz mektubu böyle okumaz da, “Halk bizi seçti” derseniz eğer, Özmeral’in düştüğü durumu bile mumla ararsınız. Zira Eğirdir halkı kendine ihanet edenleri affetmez. Şu Eğirdir Belediye Meclisi’nde verdiğiniz önergelere gelince, bu önergeleri niye Özmeral döneminde vermediniz? O zamanlarda bu önergedeki sorunların tamamı yaşanıyordu. Hatta bizzat kaynağıydı Özmeral. Hani bir tabir vardır ya, “Paramla rezil oluyorum” diye, işte biz de oyumuzla rezil oluyoruz resmen artık! İnsanı yetki verdiğine de vereceğine de pişman ediyorsunuz!

Bakın sayın meclis üyeleri; Eğirdir halkı size dedi ki; “ Biz bu dönem Ömer Şengöl’e görev veriyoruz. Ama iktidar partisi üyeleri olarak, sizin de katkılarınızı izleyeceğiz. Siz de Özmeral gibi yaparsanız, orasının hizmet makamı olduğunu unutup siyasi hesap arenasına çevirirseniz, bir sonraki seçimde sizinle de ilgili gerekeni yaparız!” Yani halk sizleri bilerek ve isteyerek görevlendirdi. Bilinçli bir şekilde gitti sandıkta Şengöl dedi, yine bilinçli bir şekilde yanında da iktidar partisinin meclis üyeleri dedi. Halk Şengöl’e oy verip sonra da karşısına geçip muhalefet edesiniz diye sizi seçmedi! Bu yüzden en yüksek oyu alan Ömer Şengöl olduğu halde, 5 meclis üyesi Ak Parti’den çıktı. Önce şu mektubu düzgün okuyun! Aksi takdirde bir sonraki dönem Ak Parti’nin bitişinin altın vuruşunu yapacaksınız Eğirdir’de ve yine tarihe geçeceksiniz. Malum bir dönem Doğru Yol Partisi’nden hak ettiği hizmeti alamayan Eğirdir isyan etmiş ve yılların geleneği haline gelen DYP’yi desteklemeyi bırakmıştı. O dönem DYP Eğirdir’i kazansaydı Türkiye’de seçimi de kazanmış olacaktı. Yani DYP Eğirdir’i kaybetti, genel seçimleri de kaybetti… Bilmem bu kıssadan bir hisse çıkarabilir misiniz ama?!

Özellikle yerel yönetimler tam anlamıyla hizmet makamıdır. Halka en yakın ve bire bir hizmet birimidir. Halkın yetki verdiklerinin kendi egolarını tatmin etmeye, partilerinin yenilgisinin hesabını sormaya, hizmet makamını siyasi savaş arenasına çevirmeye hakkı yoktur!

Tekrar ve tekrar söylüyorum ki; halk Şengöl’e en yüksek oyu verip de, yanında size oy verirken muhalefet etmenizin değil, iktidarın nimetlerinden faydalandırmanızın mesajını ve görevini verdi size. Bütün bu yaşanan krizlerden sonra bugün seçim yapılsa, halkın Ak Parti meclis üyelerine oy vermeyeceğine yüzde yüz eminim. Don Kişotluk yaparak pirince giderken, evdeki bulgurdan da olacaksınız yani, söylemedi demeyin.

Türkiye’de tüm Ak Partili belediyeler hizmet alıp ilerlerken, Eğirdir’de geçmiş dönemlerde yapılmış olanlar da atılıp satıldı. Sayın Ak Partili meclis üyeleri, öncelikle bunları bir telafi edin. Geçmiş dönemde Sayın Şengöl’ün yaptıklarını bile satmış bir Ak Parti belediyesinin meclis üyeleri, öncelikle satılanları yerine koymalı, hataları telafi etmelidir. Bu noktada Başkan Şengöl’e katılmamak ne mümkün; “ Akıl verme para ver!” … Sezar’ın hakkını Sezar’a verecek olursak, Ömer Şengöl gelmiş geçmiş en çok hizmeti yapmış başkandır Eğirdir’de. Özmeral yönetimindeki Ak Parti ise gelmiş geçmiş en büyük ihanete sahne olmuştur! Bu bağlamda Sayın Şengöl’ün yazdığı mektuptan da ben şunu okuyorum; “ Ben gelmiş geçmiş en deneyimli başkanım. Kimse bana neyin eksik neyin gedik olduğunun aklını vermeye kalkmasın. Halk zaten bana geliyor, her türlü ihtiyacını beyan ediyor. Bu ihtiyaçların tamamı paraya dayalı. Kaldı ki halk sizleri Ak Partinin meclis üyesi olarak bana muhalefet edin diye değil, iktidar partisi olarak maddi destek sağlamanız için seçti. Bu yüzden öncelikle bunu sağlayın.” Diyor…

Bilmem anlatabildim mi?!...

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas