Akdeniz Üniversitesi’nde FETÖ’nün ayağına dolanan Hüsnü Gülez, FETÖ yöntemiyle düzenlenen kumpasla Rektörün seks kasetini çekmekle itham edilmişti. 

FETÖ ile Mücadele ve Darbe Araştırma Komisyonu’nda yer alan bilgilere göre; FETÖ istihbarat ve insan kaynaklarının neredeyse tamamını ele geçirmişti. 17/25 sonrası FETÖ ile mücadele adı altında, FETÖCÜLER tarafından ele geçirilemeyen makamlar da çeşitli kumpaslarla ele geçirilmeye devam etti. Akdeniz Üniversitesi Personel Daire Başkanı Hüsnü Gülez’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla aleni mücadeleye girmesi ve açık tanık olması ile gözler Gülez’e çevrilmişti. 

Akdeniz Üniversitesi’nin FETÖ ile Mücadele Eden Sembol İsmi Gülez Olmuştu…

Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) tutuklu eski Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe hakkında hazırlanan 85 sayfalık iddianamede; üniversitenin personel eski daire başkanı Hüsnü Gülez’in cesurca verdiği ifadeler ve açık tanıklığı FETÖ’yü şoka sokmuştu. Gülez 17/25 Aralık 2013’te ve 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminde bulunan teröristbaşı Fetullah Gülen’in kurduğu FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) isimli silahlı terör örgütü soruşturmaları ve bu örgütle mücadele davalarında ‘açık tanık olarak’ devletin yanında, FETÖ’ye karşı tavır aldı. Gülez’in verdiği bilgilere savcının iddianamede geniş yer ayırdığı da açıkça görüldü. 

Yanlış Hesap Danıştay’dan Döndü


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17/25 sonrası FETÖ ile mücadele talimatına uyarak FETÖ’ye karşı açtığı savaşta açık hedef haline gelen Gülez’e kurulan kumpaslar mahkemeler tarafından boşa çıkartıldı. 

FETÖ’nün düzenine uymak bir yana, uyanları fark edip savaş açtığı için terör örgütünün açık hedefi haline gelen Gülez için Konya Bölge İdare Mahkemesi, 3. İdari Dava Dairesi bir karar vermişti. Kararda her türlü şüpheden uzak, somut bir delil niteliğinde herhangi bir veri veya bu yönde verilmiş bir yargı kararı bulunmadığı; görüntülerin, davacının bilgisi emri ile çekildiği yönünde yapılmış bir tespitin de olmadığı gerekçesi ile Gülez’in kamudan ihracı işleminin iptaline karar verilmişti. Danıştay da Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı 3. İdari Dava Dairesi’nin 2017/2347 Esas, 2017/3145 Karar sayılı 13 Aralık 2017 tarihli bu kararının benzeri yönünde bir karar verdi. Gülez’in, ‘özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa ettiği’ yönündeki iddiaya son noktayı koydu. Danıştay 1.Dairesinin 2017/56 Esas, 2017/2588 Karar sayılı ilamında Hüsnü Gülez’in üzerine atılı izinsiz kayıt ifşa eylemlerinden dolayı sorumlu olmadığı, bu eylemlerden dolayı H.D., S.D. ve S.A.’un sorumlu oldukları yönünde karar verdi. 


GEÇ GELEN ADALET ADALET DEĞİLDİR! 

FETÖ/PDY Terör Örgütü yapılanmasını deşifre eden ve bu dava uğruna iki sene boyunca mesleğinden edilen Hüsnü Gülez’in, özel hayatı ifşa suçlamasına karşı haklılığı, Danıştay tarafından da tescil edildiğine göre, haksız ithamla geçen yılların hesabını kim verecek?! Danıştay suçlanan bütün isimlerin yaptığı itirazları tek tek inceledi ve bir karara vardı. Danıştay kararı kısa süre önce bütün isimlere bire bir tebliğ edildi. Böylece kaset skandalıyla ilgili iddialara ilişkin kimler hakkında soruşturma yapılıp yapılmayacağı netleşti. Aklanan Gülez, Danıştay kararı üzerine “Kamudan atılmama sebep olan ‘özel hayatı ifşa’ suçlamasıyla ilgili kumpasın gerçek olmadığı ortaya çıktı. 

CEZA GİBİ ATAMA! 

Mücadelesi sırasında Gülez’i hiç yalnız bırakmayan yol arkadaşları ve FETÖ ile mücadele edenler soruyor: “ Bu haksızlığın hesabını kim verecek?”… Gülez, aklanmış olmasına ve ülkesi için verdiği mücadelede mağdur olmasına rağmen halen Akdeniz Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı görevine de geri dönemedi. FETÖ ile mücadele ettiği için adeta cezalandırılan Gülez’e, 2 yıl işsiz kalmasının ardından ‘CEZA’ gibi atama geldi. Uğradığı haksızlık ve FETÖ kumpası sonrası görevine iade edilmek ve iadei itibar bir yana, AÜ Konservatuar Fakültesi Sekreterliği’ne verilerek, mücadele öncesi elde ettiği ‘Hak’ dan mahrum edilerek tenzili rütbe ile cezalandırılmıştır. Haksızlıkla geçen yıllardan ziyade ‘Hak’ gaspıyla yaşatılan itibarsızlık, Gülez ile birlikte FETÖ mücadelesi verenlerin tepkisine yol açtı. 

Sosyal medyaya yansıyan tepkilerin bazıları şu şekilde: 



resim709188

resim770011

resim744193

resim294633

resim531718







Kaynak: Banu Barlas