Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) , her seçim dönemi öncesi olduğu gibi Türkiye genelinde kadın aday adaylarına eğitim veriyor. Kadının toplumda, bürokraside, siyasette ve her türlü temsilde eşit hakka sahip olması amacını güden KA.DER, 31 Mart yerel seçimleri öncesi kadın Muhtar Aday Adaylarına eğitim verdi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadın muhtar adaylarına eğitim veren KA.DER’in Antalya üyelerini, basınını ve KA.DER Antalya Eski Başkanı Uğur Karaca’yı ‘Onursal Başkan’ olarak dahi olsa davet etmemesi tepkilere sebep oldu.

Türkiye’nin pek çok yerinden kadın muhtar adaylarının katılımıyla gerçekleşen eğitime Antalya adaylarının davet edilmemesi de şaşkınlıkla karşılandı. Bu organizasyon KA.DER Genel Merkezinin karar mekanizmasının ve otoritesinin sağduyusunu, istikrarını ve en çok da VEFASINI yitirdiğinin göstergesi.

Antalya’da kadın çalışmalarıyla tanınan ve KA.DER adına çok büyük gelişimlere imza atan Uğur Karaca, neredeyse isim olarak da KA.DER olarak anılmaktaydı. KA.DER’e son derece kaliteli üyeler kazandıran Uğur Karaca’nın kazandırdığı erkek üyelerden, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın davet edildiği eğitime, Onursal Başkan olarak dahi olsa davet edilmemesi, yılların kadın hareketinin de vefasız yönetime teslim olduğununun ve kuruluş felsefesine aykırı olarak kadın dayanışmasına zarar vermeye başladığının en somut göstergesidir.







Kaynak: Banu Barlas