IŞİD söz konusu olunca NATO'da da akan sular durdu. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında Türkiye için oluşacak herhangi bir tehditte NATO da devreye girecek. Bugüne dek PKK ile ilgili sınır güvenliğimiz defalarca tehdit oluşturduğu ve bu tehditler de Suriye ve Irak'dan geldiği halde umursamayan NATO, IŞİD tehlikesini önemsiyor...

Polonya'nın başkenti Varşova'da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için gerekirse harekete geçeriz" dedi. Stoltenberg ayrıca 'Önümüzdeki yıl bakanlar görüşmesi sırasında Acil Müdahale Gücü ile ilgili bir karar alacağız. NATO o olmadan da güçlü bir orduya sahiptir. İstediğimiz yerde onu konuşlandırabiliriz' şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye istedi NATO planladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, NATO'dan yapılan 'Tehdit olursa Türkiye'ye destek veririz açıklamasını değerlendirdi. NATO'nun 5. maddesin açık olduğunu ifade eden Yılmaz 'Müttefikden birine bir saldırı bütün müttefik ülkelere yapılmış addedilir. Suriye ile ilgili olaylar ilk başladığı andan itibaren biz NATO'dan ihtimaliyat planlarının hazırlanmasını talep ettik. Türkiye'ye saldırı olursa 5. Madde işler. Yeni Genel Sekreter de bunu açıkladı" sözlerini kaydetti.


Kaynak: Banu Barlas