WhatsApp’taki yeni özellik, inisiyatif kullanmayı engelliyor. WhatsApp’ta daha önceden mesajların gönderilip gönderilmediği iki tik işaretinin çıkmasıyla anlaşılıyordu. Mesaj okunsa bile karşı taraf mesajın okunup okunmadığını anlayamıyordu. Yeni güncellemeyle birlikte mesaj okunduğu anda, ekranda ‘Mavi tik’ işareti beliriyor.

ÇİFT MAVİ TIK ÖZELLİĞİNDEN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ

Elbette Whatsapp'ın bu yeni özelliğini devre dışı bırakma şansınız yok; ancak bazı yöntemleri deneyerek karşı tarafın mesajlarını okunduğunu görmesini engelleme şansınız var.

Bunun için örneğin hem Android hem de iOS yüklü iPhone'larınızı Uçak Modu'na alarak veya interneti tamamen keserek gelen mesaja bakabilir, daha sonra o mesajı silerek Whatsapp'ı kapatıp Uçak Modu'ndan çıkabilirsiniz. Bu şekilde karşı tarafın mesajınızı okuduğunu anlaması pek mümkün değil. Diğer bir deyişle internet olmadan mesajı sildiğiniz için Whatsapp bunu anlamayacak ve karşı taraf da çift mavi tik işaretini göremeyecek.

SESLİ MESAJ UYGULAMASI ERTELENDİ

Çıkışından itibaren büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan mobil mesajlaşma uygulaması, her geçen gün yeni bir özelliği kullanıcılarının beğenisine sunarken, merakla beklenen sesli arama hizmetinin gecikeceğini bildirdi.

Geçtiğimiz aylarda popüler sohbet uygulaması, çağrı gönderebilme ve alabilme işlevleri için çalışmalara başlandığını duyurmuştu. Wi-Fi üzerinden çalışacak olan işlevin 2014 yılının ikinci çeyreğinde gelmesi planlanıyordu. Code/Mobile konferansında konuşan Whatsapp CEO’su Jan Koum, yaşanan bazı teknik sorunlar nedeniyle bu işlevin gecikeceğini açıkladı. Bu sorunlar arasında mobil sohbet uygulamasının mikrofon erişiminin olmaması da yer alıyor.

2014 yılının başlarında sosyal medya devi Facebook tarafından satın alınan mobil uygulamanın alternatifi olan Facebook Messenger’da mesaj gönderme ve Wi-Fi üzerinden sesli görüşmeler yapma özellikleri bulunuyor. Aynı özelliklerin yer aldığı Whatsapp ile Facebook Messenger’ın birbirlerine nasıl rakip olacakları merak konusuyken, Koum’a göre bu iki uygulama birbirlerine rakip değil. Messenger uygulaması cep ve masaüstü uygulamalarını kullananları hedef alırken, Whatsapp ise sadece mobil cihazlarda çalışacak biçimde geliştiriliyor.


Kaynak: Banu Barlas