Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda yaşanan bayrak krizinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

24 saat kameralarla izlenen ve Türkiye’nin en büyük 2’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı olan Diyarbakır Komutanlığında PKK’ya içeriden destek verildiği düşünülüyor.

Hava Kuvvetleri binasının diğer tarafında PKK eylemi ve polis çatışması sürerken tüm kameralar oradaydı. Oysa bayrak indirme olayının yaşandığı cephede tekbir görevli yoktu ve görüntüleri çeken tek kamera Paralel Yapıya hizmet etmesiyle bilinen Cihan Haber Ajansıydı. 2 Metre yükseklikten ve üzerindeki tel örgüden aşmanın imkânsız olduğu belirtilen duvardaki dikenli tellerin önceden kesilerek geçiş alanı oluşturulduğu iddia ediliyor.

24 Saat kameralarla izlenen ve Türkiye’nin en büyük 2’inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı Olan bu yerde içeriden destek olmaksızın bu yaşananların imkânsız olduğu kesin.

Tüm bu gerçekleri araştırmak ve ortaya çıkartmak için Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele tarafından özel ekipler kuruldu. Konuyla ilgili yapılan soruşturmada şu ana kadar 5 kişi gözaltına alındı, bir kişi mahkemeye sevk edildi. Bayrağı indiren 16 yaşındaki çocuğun da kimliği tespit edilmekle birlikte her yerde aranıyor.

Banu Barlas Okumuş



Kaynak: Özel Haber