Sosyal Güvenlik Kurumu bağlısı Bağkur’dan yaş itibarı ile emeklilik süresini dolduran ancak pirim borcunu ödeyemediği için emekli olamayan vatandaşlara Halkbank’tan Müjde. Bağkurdan yaş itibariyle emekliliği hakeden ve borcundan dolayı pirimini yatıramayan vatandaşlara maaşı tutarı kadar endeksli 0.97 faiz ile 36 ay vadeli Halkbankası tarafından kredi verilecek.

3 Aralık Çarşamba günü saat 12.00’da Halkbank Serik Şube Müdürü Nurullah Okumuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Cesur, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Şöförler Odası başkanı Sedat Karagöz ve Tuhafiyeciler ve Pazarcılar Odası başkanı Erdal Çam’ın müşterek yaptıkları basın açıklamasında;

“Bağkur Üyesi olup, yaş itibarı ile emeklilik süresini doldurmuş olan ancak Bağkur’a olan prim borcu nedeniyle emekli olamayan vatandaşlara Halk bankası Genel Müdürlüğünce emekli maaşına endeksli %0,97 faizli ve 36 ay vadeli kredi imkanı sunulduğunu ifade ettiler. "

Kredi kullanımı için; vatandaşlarımızın Halk bankası şubelerine müracaatları sonrası Halk bankası şubelerince hazırlanacak evrakların Sosyal Güvenlik kurumuna teslim edilmesi gerekmektedir. Kredi kullanacakların Sosyal Güvenlik kurumuna Son müracaat tarihinin 31 Aralık 2014 tarihidir.


Kaynak: Banu Barlas