Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yargı paketi, Türkiye genelinde olduğu gibi, Antalya barosu avukatları tarafından da takdirle karşılandı. Açıklanan ‘Yargı Reformu Stratejisi Belgesi’ Antalya Barosu Avukatlarından Berkan Kırankaya tarafından şöyle değerlendirildi:


“Son dönemlerde hukukçuların bile adalet ve hukuk konusunda veryansınları hat safhadaydı. Açıklanan paket ile avukatlık meslek sorunları ele alınırken, vatandaşların da adalete ulaşmasının daha kolay olması hedefleniyor. Böyle bir paketi açıklamak değil, ivedilikle uygulamaya dökmek de lazım. Bu bağlamda açıklanan pakete dair sevindirici ve dikkat çekici olan bir durum ise ‘Strateji Belgesi’ nitelemesi ile yürütmeyi de bağlayıcı olmasıdır. Bu niteleme uygulamanın sözde kalmayıp icraata döküleceğinin ilanıdır.

Vatandaşın adalete ulaşmasını kolaylaştıracak bu paket, yargılamayı hızlandıracak, avukatların daha rahat çalışmasını temin edip, hakimlerin özlük haklarını sağlarken, daha adil yargılamanın da önünü açacak diye düşünüyorum. Avukatlara Yeşil Pasaport verilecek olmasının öneminden çok, saygıya ve adalet sistemine güvene şiddetle ihtiyaç var.

İlk amaç başlığında yer alan: “Hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi” konusu ifade özgürlüğünün önünü açarken, tutuksuz yargılama da olası haksızlıkların ve toplumun yapı taşı olan ailenin sarsılmasının önüne geçecektir. Geçtiğimiz hafta ülke gündemine oturan “Etek ” utancından sonra yargıda etek boyu kadar dahi yol alabilmeye hakikaten ihtiyacımız vardı. Yargı Reformunun amacına ulaşmasını dilerken; tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.”


İşte  Yargı Reformu Strateji Belgesinin Getirileri:

resim367637








Kaynak: Özel Haber