RedHack Spamlandı

Siber terör örgütü Redhack'e ait sosyal medya hesabı kapatıldı. Gezi olaylarında aktif rol alan ve "sokakları hackleyeceğiz" açıklaması yayınlayan Redhack'in hesabı Twitter tarafından  önce engellendi ancak kısa bir süre sonra tekrar açıldı.

Redhack, Kürdistan devrimine hizmet etmek amacıyla, devrimci dayanışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. 1997 yılında kurulan bu örgüt, ilk başlarda sadece hack(kırmak) eylemleri ile sınırlıydı.

Türk toplumu içindeki etnik ayrılıkları kullanarak ayrıştırma stratejisiyle hareket eden Redhack, gezi terörünü internet üzerinden de eş zamanlı yürüttü. Sosyal ağlar ve çeşitli internet siteleri üzerinden sürekli yanlış bilgilerle ve fotomontajlı görüntülerle halkı galeyana getirip meydanlara çekti.

Twitter RedHack’ı Sildi

Gezi olaylarında aktif rol üstlenen ve siyasetçiler ile kamu kurumlarının mail hesaplarını ele geçirip bilgilerini paylaşan siber terör örgütü Redhack'in hesabı, Twitter tarafından kapatıldı.

Yüzbinlerce kişinin takip ettiği @TheRedHack hesabı askıya alındı. Bu hesaba ulaşmak istediğinizde artık "Hesap askıya alınmıştır" mesajı ile karşılaşıyordunuz. Bu mesaj, hesabın mahkeme kararı ile değil de kullanıcılardan gelen ve spamlama olarak bilinen şikâyetler üzerine kapatıldığı anlamına geliyor. Kapatıldıktan kısa bir süre sonra tekrar açılan hesap şu an aktif.

İşte RedHack'ın geziparkı dönemine ait yayınlarından biri:
resim340638


Kaynak: Banu Barlas