Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç Kadın Adayları Destekleme Derneği Ka.Der'e ziyarette bulundu.

Ka.Der Antalya Temsilciliği Başkanı Uğur Karaca ile siyasi konjontürde kadının yerine değinen Enç, Ak Parti'nin bu dönem seçilebilir sıradan 2 kadın Milletvekili adayı belirlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuya dair değerlendirmede bulunan Karaca,Ka.Der Antalya temsilciliği olarak, adaylık belirleme sürecinden 6 ay öncesinden başlayarak partilerin İl Başkanlığı ve seçici temsilcileriyle görüşmeler yaptıklarını,kadın adaylar  konusunda, partilerin kadın adayları seçilecek sıradan belirlemeleri için istekte bulunduklarını belirtti.

Yine adaylık belirleme sürecinden çok öncesine dayanan siyaset akademileri eğitimleriyle aday adaylarına destek verdiklerini, bunun yanısıra, seçim irtibat bürosu oluşturarak, ihtiyaç duyan tüm kadın adaylara destek vermeyi sürdürdüklerini de kaydetti.

Ka.Der'in çabasını ve kadınlar için yapılanları taktir ettiğini belirten Milletvekili Gökçen Enç, Antalya'da kadını temsil eden tek vekil olduğunu ancak bu dönem daha fazla kadın temsilci olacağını, bu noktada da kadına dair çok daha faydalı gelişmelerin olacağını umduğunu beyan etti.

resim852381

Enç, kadın ve aileye dayalı çeşitli projeleri olduğunu, çıraklık döneminin sona erdiğini ve ustalık döneminin başladığını, bu dönem çok daha verimli işler yapacağını ve bu projelerden bazılarını Ka.Der'le işbirliği içersinde gerçekleştirmeyi istediğini kaydetti.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas