Kadın Adayları Destekleme Derneği Ka.Der, seçim öncesi Antalya'da ard arda etkinlikler gerçekleştirdi.

Antalya Tenis İhtisas Klübü'nde Kadın milletvekili adaylarını basına tanıtan Ka.Der, hemen ardından Limak Lara Otel'de Siyaset Akademisi Kampı'na girdi.

Siyasetin ağır topu olan Ka.Der üyelerinin Türkiye'nin dört bir tarafından katılım sağladığı kamp, her partiden ve şehirden üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Ka.Der Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu'nun da katıldığı kamp oldukça renkli ve samimi geçti. Akdeniz TV'nin canlı yayın konuğu olan Ka.Der Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu, siyasette kadının yerine ve kadın kotasına değindi.
                                                         
                                                                   Ka.Der Genel Başkanı Gönül Karahanoğlu
resim394059

Aday tanıtım toplantısına Ak Parti haricinde tüm kadın milletvekili adayları katılım sağladı. Kadın milletvekili adaylarının kendini tanıtma fırsatı bulduğu toplantı, her partiden kadın adayların birbiriyle fikir telakkisi yapmasını da sağladı.

resim992416

Ka.Der Antalya Temsilcisi Uğur Karaca milletvekili tanıtım toplantısı sonrasında şu basın bildirisine yer verdi:

Sayın Basın Mensupları,

Türkiye, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından , uzlaşma kültürüne kapılarını tamamen kapatmış ve erken genel seçim sürecine girmiştir. Son dört ayda yaşanan gergin erkek siyaset anlayışının acı sonuçlari net olarak göstermiştir ki; bu gün her zamankinden daha çok kadın milletvekiline ihtiyaç vardır.

Kadın Adayları Destekleme Derneği olarak, aday listeleri açıklanmadan önce siyasi partilerin başkanlarına bir çağrı yapmış ve “Demokrasi ve Barış İçin Kadın Aday Gösterin” demiştik. Ancak üzülerek görüyoruz ki, bu çağrımıza kulak verilmemiştir.

7 Haziran’da tüm partilerden toplam 531 kadın aday yer alabilmişken, 1 Kasım seçimlerinde 504 kadın aday listelerde yer alabilmiştir.

Ak Parti % 12.5,CHP %22.5,MHP %14.2, HDP % 42 oldu.

Bu durumda:
7 Haziran seçimlerinin sonucunda 97 kadın milletvekili ile TBMM’deki kadın vekil oranı %14.2’den %18’e yükselmişken, 1 Kasım seçimlerinde kadın vekil oranının %16’ya düşmesi beklenmektedir.
Zaten yetersiz olan kadın vekil oranının daha da düşürülmüş olması endişe vericidir.
Seçim ve atama ile gelinen tüm karar mekanizmalarında, kadınların eşit temsili için yürüttüğümüz mücadelede en büyük gücümüz, kendi kaderini belirleme bilincine ulaşmış kadınların bu zorlu sürece kararlı biçimde katılmalarıdır.
Tüm Karar mekanizmalarında hakkımız olan eşitliği sağlayıncaya kadar mücadelemiz devam edecektır.

Saygılarımla
KA.DER Kadın Adayları Destekleme Derneği
Antalya Temsilcisi
Uğur KARACA


Tel: 0532 785 51 44
Karacaugur1@hotmail.com







Kaynak: Banu Barlas