KA.DER’de yönetim değişti, Başkanlığa Sunay Karamık getirildi

KA.DER, 10. Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. Genel Başkanlığa Sunay Karamık getirildi. Türkiye’de başta siyaset olmak üzere kadın temsilinin her alanda artması için KA.DER’in önemli bir misyon üstlendiğini söyleyen Karamık, “Ülkemiz gerçek demokrasiye ihtiyaç duyuyor ve ‘kadınları görmezden gelerek’ buna ulaşılması mümkün değil. Önümüzdeki dönemde, Siyaset Okulumuzu daha geniş kitlelere ulaştırıp, yeni Anayasa, Seçim Yasası, Siyasi Partiler Yasası, Eşitlik Çerçeve Yasası, parite uygulaması gibi konuları sürekli gündeme taşıyarak mücadelemizi sürdüreceğiz ” dedi.

resim717194

Türkiye’de başta siyaset olmak üzere tüm karar alma mekanizmalarında kadın oranını arttırma misyonu ile çalışmalarını yürüten Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), 6 Aralık’ta gerçekleştirdiği 10. Olağanüstü Genel Kurulu’nun ardından yeni idari kurullarını belirledi. Genel Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantıda, Başkanlığa Sunay Karamık’ı, Genel Sekreterliğe Şirin Mine Kılıç’ı ve Saymanlığa İnci Yalçın’ı getirdi.

KA.DER Genel Başkanı Sunay Karamık, KA.DER’in 18 yıl önce kurulduğunu ve 2015 biterken Türkiye’nin hala KA.DER’e ihtiyaç duyduğunu söyledi.

resim725901

“Hangi politik görüşte olursa olsun iktidar koltuklarının kadınlara ait olan yüzde 50’sini devretmemek için ‘var gücüyle direnen’ bir zihniyetle mücadele edildiğini kaydeden Karamık şöyle konuştu: “KA.DER kadın temsilinin artması konusunda çok önemli bir misyon üstleniyor. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şey ‘gerçek demokrasi’ ve ‘kadınları görmezden gelerek’ buna ulaşılması mümkün değil. Geçtiğimiz yıllarda Siyaset Okulumuz ile Türkiye’nin dört bir yanında binlerce kadına ulaştık. Bu kadınlar aday adayı, aday oldular, yerel ve genel seçimlerde ‘az da olsa’ kadın temsilinin artmasında, bu konunun sürekli gündemde tutulmasında önemli payımız oldu. Yeni dönemde, siyaset okulumuzu, toplumsal cinsiyete duyarlı, kadın politikaları üreten bir sistem kurmak amacıyla, daha geniş kitlelere yaymak istiyoruz. Yeni Anayasa, Seçim Yasası, Siyasi Partiler Yasası, Eşitlik Çerçeve Yasası, parite uygulaması gibi konuları da sürekli gündeme taşıyacağız. Seçimden seçime değil, sürekliliği olan kampanyalarla, partilerin kadın adaylar konusundakini direncini kırıp, kadınları aday olmaları için cesaretlendireceğiz. Sosyal medya ve teknolojiyi özellikle gençlere ulaşma ve onları destekleyip görünür kılma, tanıtma konusunda daha etkin kullanacağız.”


KA.DER Genel Yönetim Kurulu

ASIL ÜYELER
- Bahar Şen Kazancı
- Yasemin Bektaş
- İnci Yalçın 
- Şirin Mine Kılıç
- Sunay Karamık
- Özlem Küçükyılmaz
- Kamile Yılmaz Arısoy
- Yasemin Öz
- Burcu Üzümcüler

YEDEK ÜYELER
- Ece Emre
- Nuray Karaoğlu
- Meltem Cantürk
- Azime Kocacık
- Işık Tüzün Kurtuluş
- Berrin Gürçay Dilekçi
- Işık Köker
- Yaprak Yapsan
- Ceren Sözeri


SUNAY KARAMIK KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1994’te Harvard University, Extension School, Special Studies in Administration and Management bölümünü bitirdi. Aynı yılın sonunda (KRM) Karamık Yönetim Danışmanlık A.Ş.’ni kurdu. İş hayatı boyunca binlerce kişiye iş imkanı sağladı. ADLER Learning International’da Koçluk eğitimi aldı.

Kanal E, TRT1 ve TRT Okul’da; insan kaynakları, kariyer ve kişisel gelişim programları hazırlayıp sundu, Kariyer Koçu olarak görev aldı. POWER dergisi ve iş arama portalı Monster’da köşe yazarlığı yaptı.

Kurucu üyesi olarak Kadın Girişimciler Derneği’nde (KAGİDER) Genel Sekreterlik ve Özel İstihdam Büroları Derneği’nde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. KA.DER’de Sayman ve Genel Sekreter, KAGİDER Kadın Fonu'nda İcra Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

2001-2002 arasında, Mehmet Ali Bayar başkanlığında Demokrat Türkiye Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006-2007 arasında AK Parti istanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

İki çocuk annesi Karamık; halen Türkiye genelinde üniversite ve liselerde kariyer ve meslek seçimi eğitimleri veriyor, TRT Okul’da Kariyer Haritam yarışma programında Kariyer Koçluğu yapıyor.

Banu Barlas


Kaynak: Banu Barlas