KA.DER’in genel seçim kampanyası ABD’de 3 ödül kazandı

KA.DER için, Öykü Ajans tarafından, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için hazırlanan kampanya ABD’de 3 ödül kazandı. “Biz ne diyoruz, siz ne anlıyorsunuz” isimli kampanya ABD'nin saygın siyasi iletişim dergisi “Campaigns & Elections” tarafından düzenlenen Reed Ödülleri'nde 9 kategoride finalist seçildi ve 3 ödül aldı. 7 Haziran seçimlerinde TBMM’de kadın oranı yüzde 18’e ulaşarak ülke tarihinin en yüksek temsil oranına ulaşılmıştı.

7 Haziran Genel Seçimlerinde daha fazla kadın aday gösterilmesini sağlamak üzere Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) için Öykü Ajans tarafından hazırlanan kampanya ABD'de 3 ödül kazandı. "Biz ne diyoruz, siz ne anlıyorsunuz" isimli reklam kampanyası ABD'nin saygın siyasi iletişim dergisi “Campaigns & Elections” tarafından düzenlenen Reed Ödülleri'nde 9 kategoride finalist seçildi.

KA.DER’in kampanyası, ABD'nin Güney Carolina eyaletindeki Charleston kentinde 18 Şubat’ta düzenlenen ödül töreninde,
- En İyi Uluslararası Kampanya,
- En İyi Uluslararası Outdoor Kampanyası ve
- En İyi Avrupa Outdoor Kampanyası, kategorilerinde 3 ödül birden kazandı.

resim250468

resim860195

resim595356

resim576734


YAKLAŞIK 3 BİN KAMPANYA ÖDÜL İÇİN YARIŞTI

Reed Ödülleri’nde toplam 2 bin 816 iş yarıştı. Her kategoride yarışan onlarca kampanyadan sadece en iyi olanın ödüllendirildiği yarışmada toplam 50 ajansın 124 kampanyası ödül kazandı. 35 yıldır düzenlenen Reed Ödüllerine başta ABD, İngiltere, Kanada, Meksika, İrlanda, Avustralya, Almanya, Fransa, İspanya, Brezilya, Türkiye ve İsrail olmak üzere dünyanın her tarafından 2015 yılı için yapılan seçim kampanyaları ve sivil toplum kuruluşu kampanyaları başvurdu.

KA.DER’in 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde, siyasi parti genel başkanlarını hedefleyerek yaptırdığı “Biz ne diyoruz, siz ne anlıyorsunuz?” kampanyasının ardından, TBMM’de kadın oranı yüzde 18 (98 milletvekili) ile ülke tarihinin en yüksek temsil oranına ulaşmıştı. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ise TBMM’de kadın oranı yüzde 15’e düştü.
Ödül gecesine KA.DER Genel Başkanı Sunay Karamık ve Öykü Ajans Başkanı Necati Özkan birlikte katıldı.


KARAMIK: “LİDERLER SÖYLEDİKLERİMİZİ ANLAMAMAKTA ISRAR EDİYOR”

KA.DER Genel Başkanı Sunay Karamık, Reed Ödülleri’nde ‘siyasi kampanya’ ile yarışan tek sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, “Kampanyamız 9 dalda aday gösterilerek ödül tarihinde bir ilke imza atıldı. Kampanyamızın sloganı ‘Biz ne diyoruz, siz ne anlıyorsunuz’du. Görüldüğü üzere, dediklerimizi yabancılar bile anlayarak kampanyamızı ödüllendirdi ama bürokraside, yerel ve ulusal siyasetteki kadın oranlarına baktığımız zaman siyasi parti liderlerinin anlamamaya devam ettiğini görebiliyoruz” dedi.

KA.DER’in yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası çapta, kadının siyasetteki konumunu güçlendiren, örnek olan benzersiz bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Karamık şöyle devam etti: “Kuruluşumuzdan bu yana yaptığımız projeler, eğitimler, yerel ve genel seçim kampanyaları ile eşitlik ve kadınların siyasette var olmasının gerekliliği konusunda farkındalık yaratıyoruz. Siyasette kadın oranının ‘yavaş’ da olsa artmasında KA.DER’in etkisi ve payı çok büyük. Bundan sonraki süreçte, yerel ya da genel seçim olmayan dönemlerde de kampanyalarımızı sürdüreceğiz.”

ÖZKAN: “TBMM’DEKİ KADIN SAYISI KA.DER’İN ESERİDİR”
KA.DER’in haklı bir dava için, kısıtlı imkanlarla mücadele ettiğini söyleyen Öykü Ajans Başkanı Necati Özkan, “TBMM'de bugün erişilen kadın milletvekili sayısı KA.DER’in hedefine kilitlenmesinin eseridir” dedi. Özkan, şunları söyledi: “KA.DER haklı bir dava için mücadele ediyor ve siyaseten tarafsız bir örgüt olmanın gücünü cesurca kullanıyor. Ben ve ekibim KA.DER’e yardım etmenin ve seçimlerde her seferinde daha iyi sonuçlara erişmenin onurunu yaşıyoruz. Kazandığımız ödüller KA.DER’in yurtiçi başarısının ve kampanyamızın yaratıcılığının uluslararası camia tarafından tescilidir.”

KA.DER Genel Yönetim Kurulu

KA.DER HAKKINDA
KA.DER, kadınların ve erkeklerin her alanda eşit olarak temsil edilmelerini savunan bir kadın örgütüdür. Toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı, seçim ve atama ile oluşan tüm karar organlarında kadın erkek eşitliğini demokrasinin bir gereği olarak kabul eder. Türkiye'de kadınlar, farklı sosyal alanlarda varlıklarını kanıtladıkları halde üst düzey yönetimlerde, özellikle de siyasette, eşit temsilden hala çok uzak bir konumdadırlar. Bu eşitsizliği gidermek, tüm yurttaşların kararlara katılımını sağlamak, kadın deneyimi ve çözüm üretme yeteneğini sosyal ve siyasal alanlara kazandırmak amacıyla Mart 1997'de kurulan KA.DER, seçimle ve atamayla gelinen tüm karar organlarındaki kadın temsil oranlarını yükseltmek için çalışır.

Banu Barlas


Kaynak: Banu Barlas